orange scumpeste internetul mobil

Marţi, 16 Octombrie 2012 | 1 Comentariu

Orange a modificat portofoliul de abonamente la Internet mobil. Astfel, a dispărut “My Smartphone” cu cele trei versiuni ale sale, ultima şi cea mai scumpă era cu acces nelimitat (exista limită de viteză după depăşirea traficului “recomandat”). Au rămas ofertele clasice, cu nume din desene animate (Net News, Net Mail, Net Friends, Net Go, Net Run, Net Fly). La acestea traficul inclus este penibil spre jenant, începând cu 50 MB pe lună (4 EUR / 100 MB) şi terminând cu 2 GB (1 EUR / 100MB). La toate aceste abonamente preţul plătit pentru traficul suplimentar este de 0,50 EUR / 50 MB, dublu faţă de traficul suplimentar care trebuia plătit la abonamentele My Smartphone (0,5 EUR / 100 MB).

Înţelegem că lucrurile se simplifică în sensul că nu mai trebuie gestionate zeci de abonamente dar mai înţelegem că abonatul va plăti mai mult pentru aceleaşi servicii. Printre rănduri mai înţelegem că Orange se apropie de capacitatea maximă tehnică de transport de date, doar aşa putându-se explica scumpirea recentă.

configurare_internet_orange

Orange are şi o aplicaţie drăguţă de configurare on-line a abonamentului de Internet pe mobil. Eu acum nu ştiu dacă cel care a conceput aplicaţia a navigat vreodată pe net şi a consumat într-o oră de navigare 5 MB de trafic … Tind însă să cred că nu.

internet_mobil_vodafone

Concurenţa directă, respectiv Vodafone, vinde aceleaşi date la preţuri incomparabil mai mari. De exemplu, abonamentul maxim (9 EUR) are inclus 1 GB de date, iar traficul suplimentar de date este taxat, la toate tipurile de abonamente, cu 0,2 EUR / 1 MB. Nu mă miră că sunt o mulţime de companii mari, cu sute de telefoane – printre care şi EON, care au renunţat la serviciile Vodafone şi au trecut la Orange.

Ce nu înţeleg, este de ce Internet-ul mobil pentru laptop este mult mai ieftin decât cel pe telefonul mobil. Până la urmă aceeaşi infrastructură folosesc ambele …

Un comentariu la “orange scumpeste internetul mobil

  1. AvatarIonuț a comentat:

    Se pare că opțiunile PrePay sunt puțin mai avantajoase. Asemenea aplicației de configurare online a abonamentului de net pe mobil există o altă aplicație cu care îți poți construi prorpia opțiune PrePay. De exemplu, cu 5 euro/lună îți poți alege 1500 minute în rețea, SMS nelimitat, 30 minute și SMS-uri naționale, 500 MB trafic de internet pe mobil.
    Știu, nu e cine știe ce, dar e o alternativă la ceea ce este scris în articol.
    Ziua bună!

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.