Orange a greşit facturile

Miercuri, 30 Decembrie 2015 | 0 Comentarii

Din 01.01.2016, TVA se reduce de la 24% la 20%. Orange încă nu a aflat, şi probabil aşteaptă să fie amendată de Protecţia Consumatorului. Din cauză că la factura pentru luna Decembrie 2015 se plăteşte în avans costul abonamentului pentru luna ianuarie 2016 şi costurile suplimentare aferente lunii curente, uite cum un TVA de 24% aplicat pentru abonamentul lunii ianuarie 2016 este uşor ilegal. Hai că-i simplu!

orange-tva-gresit-2016

P.S. Din acest motiv RCS-RDS va emite facturile pentru decembrie 2015 abia pe 4.01.2016. Aşa:

Stimate client RCS-RDS,

In urma solicitarii dvs., va informam ca factura aferenta serviciilor lunii ianuarie, va fi disponibila dupa data de 04.01.2016, datorita modificarii cotei de TVA.

Update – Răspuns Orange:

“… noul TVA se aplica, conform legii, incepand cu data de facturare de 1 ianuarie 2016. Facturile se emit in acord cu ciclul de facturare stabilit in contract, ceea ce la tine inseamna data de 27 a fiecarei luni. Astfel, factura emisa pe data de 27 decembrie este calculata cu TVA 24%, iar cea care se va emite pe 27 ianuarie cu 20%. Regretam orice neplacere cauzata de aceasta situatie si dorim sa mentionam faptul ca Orange nu beneficiaza de diferenta de TVA, aceasta taxa fiind colectata de catre statul roman.”

De unde se deduce că RDS nu a respectat contractele încheiate cu abonaţii, şi a emis facturile mai târziu, privând statul de o diferenţă de TVA de 4%? Interesante ambele abordâri, dar, din punct de vedere logic, nu e normal să plătesc în avans o taxă mai mare pentru că în perioada în care vor fi furnizate serviciile respective taxa e mai mică. Asta e, nu e nimic logic.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.