ora pamantului

Luni, 25 Martie 2013 | 6 Comentarii

Chiar acum s-a terminat o emisiune pe RFI în care un ungur, ceva şef pe la WWF România, ne spunea cât de important este să stingem becurile de Earth Hour (sau ora pământului). Poate nu înţeleg eu cum stau lucrurile, dar ce importanţă tehnică are stingerea becurilor o oră? Lumina artificială a fost inventată demult şi ideea era ca omul să poată lucra mai mult folosind şi altceva înafară de lumină naturală. La ţară la bunica lucrurile sunt aranjate în aşa fel încât nu este necesară lumină artificială, e suficientă o lumânare în grajd la momentul în care se mulge vaca.

Nu mai spun că se găsesc “voluntari” care sprijină “evenimentul” în sensul în care promit că vor stinge luminile la obiectivele pe care le întreţin, de genul Palatul Peleş şi altele similare.

Ce anume se urmăreşte înafară de stors nişte bani de la autorităţi de către aceste ONG-uri? Lucru confirmat şi de explicaţiile din poza de mai jos:

earth_hour

Oamenii se contrazic, în sensul în care spun că evenimentul este simbolic si nu afectează consumul de electricitate pentru ca imediat în răspunsul următor să ne spună aşa: “… companiile de electricitate sunt informate despre eveniment şi îşi ajustează curba de consum zilnic … “. Deci nu mai pot de răs … Afectează sau nu consumul? Şi ce anume ajustează companiile de electricitate?

Voi urmări informaţiile publice legate de consumul de electricitate şi revin.

6 comentarii la “ora pamantului

 1. Silviu a comentat:

  Cred ca se refera la faptul ca productia de energie electrica va fi redusa in perioada respectiva pentru a nu aparea supratensiuni pe retea datorita lipsei consumatorilor. Sau gresesc…!?!

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Mihai a comentat:

   Hidden due to low comment rating. Click here to see.

   Comentariu slab. Thumb up 2 Thumb down 7

  2. gabi a comentat:

   oameni-rai, inteleg ca avem colegi friendly si unii mai de la tzara… democratic vorbind…

   @mihai; blogul tau care este?

   Comentariu bun. Thumb up 6 Thumb down 2

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.