si omniasig are probleme

Vineri, 16 Mai 2014 | 0 Comentarii

Cu puţin timp în urmă o societate de asigurări era suspectată că are probleme. Cei de la ASF cu dat publicităţii nişte detalii despre Astra Asigurări. Iată că a venit rândul Omniasig să intre în prim-plan. Sute de politişti au făcut percheziţi, zeci de directori au fost reţinuţi. Ce frapează însă este declaraţia conform căreia procurorii vor verifica peste 1 milion de documente ce au fost ridicate în timpul percheziţilor.

De altfel, la încheierea percheziţiilor, şeful Direcţiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei, Alexandru Ioniţă, spunea că în următoarele ore vor fi verificate peste un milion de documente, urmând să se stabilească modul de operare şi gradul de vinovăţie al persoanelor implicate.

Cum îşi poate cineva zdravăm la cap că se pot verifica 1 milion de documente, într-un interval de timp rezonabil … nu în “următoarele ore” ci în 2-3 ani, mă gândesc. Cum anume se pot manevra aceste documente şi cine face legătura dintre cele înscrise în documentul cu numărul de ordine 143.289 şi cel cu 811.546? Doar ca să numerotezi la dosar 1 milion de documente cred că durează câteva săptămâni. Ca idee, dacă un document are doar 1 pagină A4, toate documentele ridicate cântăresc 1.000 de kg!

omniasig

Foarte interesantă este şi preăgătirea directorului general al Omniasig:

Mihai Tecău (42 de ani) a preluat funcţia de preşedinte al directoratului Omniasig în 2012, după fuziunea companiei cu BCR Asigurări. Anterior, el a fost timp de şase ani preşedinte al directoratului BCR Asigurări, iar înainte de 2006 a fost secretar general al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor. El activează pe piaţa asigurărilor încă din 1996. Consiliul de Supraveghere al Omniasig, condus de austriacul Franz Fuchs, a decis chiar săptămâna trecută să prelungească mandatul lui Tecău cu patru ani. Tecău a absovit în 1998 Facultatea de Construcţii civile, iar un an mai târziu – un program de master, specializarea „Economia aplicată în Inginerie civilă“, în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Concluzia (greşită) poate fi că dacă vrei sa activezi în domeniul asigurărilor trebuie să faci facultatea de construcţii.

Sursa foto: www.business24.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.