olympus are probleme

Vineri, 24 Februarie 2012 | 0 Comentarii

După falimentul Kodak, iată că apare o nouă problemă în zona companiilor care se ocupă de afaceri cu aparate foto şi nu numai. Tsuyoshi Kikukawa, fostul preşedinte al companiei Olympus, a fost arestat, împreună cu doi directori executivi. Motivul declarat de autorităţi este muşamalizarea timp de 20 de ani a pierderilor, care în acest moment ating 1,7 miliarde de dolari.

Pe bursă situaţia stă aşa:

olympus bursa

În ultimele zile acţiunile au fost oprite de la tranzacţionare pe anumite perioade, din cauza neliniştilor acţionarilor.

anunt olympus

Pe site-ul oficial apare anunţul de mai sus, anunţ în care conducerea companiei îşi cere scuze de la acţionari, clienţi, parteneri de afaceri. Mie personal îmi miroase a faliment.

Oricum, e o mare porcărie şi treaba asta cu listarea la bursă, atâta timp cât tu, ca şi companie, poţi ascunde timp de 20 (două zeci) de ani nişte probleme contabile atât de grave. Şi orice om normal dezvoltat şi care a citit cel puţin o carte îşi pune o întrebare legitimă: câte cazuri de asemenea amploare există şi încă nu au fost descoperite ?

Sursa: www.bbc.co.uk

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.