obiecte pierdute

Marţi, 4 Decembrie 2012 | 0 Comentarii

O reclamă de pe Facebook m-a direcţionat spre un site interesant la prima vedere. Spun interesant fiindcă are în spate o idee interesantă. Despre ce e vorba, pe scurt: toată lumea are obiecte mai mult sau mai puţin importante, printre cele importante numărându-se telefonul mobil, laptop-ul, cheile de la casă, de la birou, de la maşină, aparatul de fotografiat, valizele, etc. Unii au obiceiul să-şi piardă aceste obiecte sau să le uite prin diverse locuri. Aşa că nişte unii s-au gândit că ar fi interesant de făcut o afacere din treaba asta.

bringmeback

1. Tipărim nişte etichete cu cod unic.
2. Potenţialul uituc cumpărără nişte etichete din astea şi le pune pe legătura de chei.
3. Acelaşi uituc înregistreză pe site-ul web al firmei de unde a cumpărat etichetele datele unde pot fi returnate cheile/obiectele pierdute.
4. Lângă datele de returnare se poate adăuga şi o eventuală recompensă materială pentru cel care aduce obiectul înapoi.

Se impun nişte întrebări simple:

1. Tu, om care ştii că uiţi obiecte prin diverse locuri, ţi-e aşa de greu să agaugi pe legătura de chei un breloc pe care să scrii un număr de telefon unde te-ar putea suna eventual cineva care le găseşte?
2. În ce ţară din lume dacă cineva găseşte o geantă cu un aparat foto în ea îl caută pe proprietar să i-l returneze?

Lucrurile pot căpăta şi aspecte extrem de neplăcute pentru cel care returnează ceva. De exemplu, un personaj uită telefonul pe masa unui restaurant, la o terasă. Observând că nu are telefonul la el, reclamă la poliţie că i s-a furat în autobuzul cu care s-a deplasat imediat după consumul băuturilor pe terasă. Tu, om serios şi civilizat, accesezi sistemul minune şi îl suni pe proprietar care simultan anunţă el poliţia despre hoţ. Rezultă cel puţin legitimare şi o declaraţie. Unde aţi găsit, în ce împrejurări, v-a văzut cineva, aveţi un martor, etc.

Dacă aţi călătorit cu avionul sau cu autocarul, cu siguranţă v-aţi scris numărul de telefon pe o hârtie legată de valiză. În rest sistemul e foarte bun, cu observaţia că nu e necesar …

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.