oamenii cu doua fete

Luni, 11 Februarie 2013 | 1 Comentariu

Mă amuză teribil oamenii cu două feţe. Ei sunt acei oameni care în dicuţia cu o persoană vorbesc de rău o altă persoană. Asta în privat … Când e vorba să se manifeste public faţă de persoana despre care tocmai au vorbit de rău, o fac de parcă ar avea o părere excelentă.

om_doua_fete

Un exemplu în acest sens este momentul în care şeful îşi sărbătoreşte ziua de naştere. În privat spui numai tâmpenii şi ai opinii argumentate precum că şeful este cretin, idiot, lipsit de viziune, incorect, fără personalitate, nu gândeşte, te-a discriminat, ţi-a tăiat salariul în mod nemeritat, te persecută, etc. Ei, în ziua magică, te întâlneşti cu el şi de faţă cu alţi colegi răzi ca prostul / proasta – după caz, faci urări din suflet, bagi mult sirop, etc. Mai mult, te apuci să scrii şi pe contul lui de Facebook mesaje din inimă, pentru “o persoană deosebită”, ataşezi o imagine cu un coş cu trandafiri roşii, etc … E sistemul securist care lucrează în acest fel, învăţat şi practicat de unii de zeci de ani. E parte din ei, nu ai ce să le faci. Întâmplător ăştia sunt cei care au şi cele mai mari salarii din firmă. Eu i-aş numi simplu … curve.

Există soluţii pentru ca aceste specimene să-şi modifice comportamentul?

Un comentariu la “oamenii cu doua fete

  1. gabi a comentat:

    Corect, partea cu “Sa traiti, Domnul Director”, e putin comunista. Depinde de fiecare, unii pupa fals sau gresit(la/pe cine nu trebe), altii nu pupa nimik(dar nici nu obtin mare lucru) si mai exista si ingineri care stiu cat de mult si cum trebuie “pupat” sa nu se ia rujul.

    Aceste lucruri se invata doar din experienta de viata, multa diversitate, analiza. Ele pot fi realizate din orice pozitie(extra-intra vertit) si musai in perioade de forta majora (criza, stress, etc.)…

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.