numarul serviciu clienti zapp este portat

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012 | 7 Comentarii

Nebunia portarii a atins culmi inimaginabile. Neglijand faptul ca este o absoluta cretinitate sa iti portezi numarul (atat ca justificare obiectiva dar si din punct de vedere tehnic), cei de la Zapp si-au portat inclusiv numarul de la suport clienti.

numar suport clienti zapp

Cat de neinspirat sa fii – ca manager de companie, sa-ti portezi numarul de la suport clienti ?

numarul suport clienti zapp este portat

Mai mult, conform celor publicate pe pagina portabilitate.ro, furnizorilor care practica tarife diferite in functie de reteaua de destinatie a apelului, li s-a impus obligativitatea informarii celui care initiaza apelul printr-un sunet distinctiv.

obligativitate sunet dinstictiv

[audio:http://omrau.ro/wp-content/uploads/2012/01/beep_portare.mp3]

Va mira sa aflati ca in cazul numarului de la suport clienti Zapp, sunetul este diferit ? Probabil problema este valabila pentru toate numerele care pleca din Romtelecom spre reteaua lor.

Pe langa faptul ca Zapp nu pune la dispozitie numar de suport clienti fara taxa, cel din Romtelecom este portat in Zapp. Personal mi se pare jenant spre penibil. Adica nu iti permiti, tu companie, sa platesti 8 EUR pe luna pentru un numar de telefon fix in Romtelecom ?

Actualizare 15 Ianuarie 2012 – 19:58

Pentru o mai buna informare, m-am decis sa verific si celelalte numere de relatii clienti de la ceilalti operatori de pe piata. Nu de altceva, dar se gasesc unii care sa spuna ca m-au platit cei de la concurenta.

Avem la dispozitie atat numar scurt din reteaua proprie dar si numar din reteaua fixa a Romtelecom, neportat.

numar relatii clienti orange

numar relatii clienti orange nu este portat

Aici lucrurile sunt mult mai simple. Oamenii nu pun la dispozitie decat numere de telefon din reteaua lor. Nu este nimic de comentat.

relatii clienti vodafone numere de contact

Din nou avem si numere de contact din reteaua proprie, dar si numar din reteaua fixa a Romtelecom, neportat.

relatii clienti cosmote numere de contact

relatii clienti cosmote portare

Nici in cazul RCS-RDS nu este nimic de spus, numerele de telefon sunt doar in reteaua lor.

7 comentarii la “numarul serviciu clienti zapp este portat

 1. AvatarBogdan a comentat:

  Un numar de telefon pe care te suna clientii care au nevoie de suport tehnic nu se rezuma la o simpla linie analogica. In mod sigur este vorba de unul sau mai multe flux-uri E1, hunting, etc.
  Daca eu, ca si companie, ma ocup cu servicii de telecomunicatii si am infrastructura necesara, de ce sa platesc, chiar si 2 lei, la o alta companie? Nu mai bine am totul in ograda mea?

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Discutam despre principiu, stiu ce inseamna infrastructura pentru un call-center. Daca tu, ca si companie, ai infrastructura necesara in propria retea, ce rost are existenta unui numar din alta retea, portat ? De ce sa nu pui simplu numarul din reteaua ta ?

 2. AvatarBogdan a comentat:

  Nu cunosc detalii despre cazul prezentat aici (Zapp), dar puteam lua urmatorul urmatorul exemplu: compania X a investit la un moment dat sume consistente in promovare (banere, afise, spoturi radio, tv, brosuri etc). In toate acest materiale exista numarul de telefon, sau daca vreti, adresa de email.
  Credeti ca ar fi o miscare inteleapta sa se renunte la modalitatea respectiva de contact?

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Pai Zapp nu mai exista ca si brand. A fost preluat de Cosmote cu echipamente si toata infrastructura. Acum face parte din acelasi grup cu Romtelecom. Poate asta a fost motivatia financiara – nu-i costa nimic portarea unui flux digital (sau mai multe) de la Romtelecom spre ei (care ei nu cred ca sunt foarte multi). Dar din punct de vedere al clientului … e penibil. Parerea mea !

 3. AvatarBogdan a comentat:

  Un caz concret: o firma infiintata prin 2005, a folosit adresa de email de forma numefirma@isp-name.ro. Atunci cand ISP a vandut afacerea (prin 2007), reprezentatii firmei respective au dorit sa fie pastrata casuta respectiva de email pentru ca toti clientii castigati o cunosteau.
  Adresa exista si in ziua de astazi, functionala, pe o masina aruncata intr-un colt.

  Răspunde
 4. AvatarBogdan a comentat:

  Pe langa subiect:
  – mi se pare nenaturala afisarea comentariilor (cel mai nou primul);
  – pentru a putea urmari cu usurinta firul discutiilor, cred ca ar fi oportun ca cel mai nou comentariu sa fie afisat ultimul.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Am rezolvat – erau putine comentarii pana acum si m-am concetrat mai mult pe functionalitate, plugin-uri, etc.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.