nu cred că a fost cu intenţie

Vineri, 12 Iunie 2015 | 1 Comentariu

De ce lumea crede că Ioan Rus a premeditat curva şi golanul? Că vezi, dragă doamne, corabia se scufundă şi avea nevoie de o ieşire în decor înainte de a-i veni cuiva ideea să-l pună prim-ministru. Unii care îl cunosc mai bine spun că a calculat totul, că omul este extrem de bine reglat şi nu scapă cuvinte aiurea, fără să analizeze în prealabil ce impact ar putea avea acestea. Îl bănuim de nişte lucruri care nu cred că au vreo legătură cu realitatea.

Nici o clipă nu mi-am imaginat că domnului Rus i-ar putea scăpa două cuvinte așa grele precum golan sau curvă. I-am văzut privirea aia de șarpe cu ochelari atunci când le-a rostit și așteptarea reacției la pronunțarea lor. Impecabil. A urmat imediat reacția în masă dorită, exact cum așteptam eu aplauzele după ce treceau niște cuvinte bine gândite. Finalul a fost triumfător: a fugit de pe corabia scufundândă, nesupărând nici pe căpitan și nici pe echipaj. Magistral. Alții își dau în gât colegii sau șefii, fug pe altă corabie, se dau la fund, se duc la ospiciu, își pun piciorul în ghips, în fine, penibilități. Ăsta nu. A rămas viabil pentru orice variantă: cu ăștia, cu ăia sau singur. – sursa

Eu cred că pur şi simplu a spus ceea ce crede şi, culmea, sunt convinşi foarte mulţi oameni că este fix aşa, dar nu au curaj să spună public. Pentru că familiile dezorganizate sunt pepiniere de golani – lipsa educaţiei de acasă se vede, iar femeile rămase acasă îşi găsesc rapid alinarea în braţele altor bărbaţi dacă propriul bărbat lipseşte cu lunile sau cu anii. E simplu ca mecanism, dar e greu de afirmat şi asumat public o asemenea declaraţie, mai ales din partea unui oficial. Şi mai cred că omul nu mai este viabil pentru vreo variantă. Cel puţin nu în viitorul foarte apropiat. Până la urmă i-a jignit pe votanţii preşedintelui, ceea ce nu prea se poate înghiţi la Cotroceni.

fierar-betonist

E la modă asta cu teoria conspiraţiei, dar acum chiar că nu cred că se aplică.

Un comentariu la “nu cred că a fost cu intenţie

 1. Alice a comentat:

  Cei 7 ani de-acasa lipsesc demult din educatia unor copii, nu trebuie sa plece unul dintre parinti la munca in strainatate sau sa divorteze parintii, asa cum nu e musai ca unul dintre soti sa plece la munca in strainatate pentru ca celalalt sa calce stramb (ca exista si femei plecate la munca in strainatate, lasand sotul acasa, sa se-ocupe de copii).

  Am vazut infractor copil de medic, pe vremea lui Ceasca; am vazut tigan cu studii superioare. Si nu-s politician, n-am batut Romania in lung si-n lat ca sa ma-ntalnesc cu potentiali alegatori, sa le cunosc problemele si sa le promit ca Partidul le va oferi solutii.

  Si eu cred c-a spus ce crede si nu-i port pica pentru asta, ci pentru modul in care a spus-o. Generalizarile nu-s cea mai buna metoda de-a spune ceea ce gandesti. Dar dupa ce ne-au facut Voltaj capul mare cu “Don’t let the children behind!”, probabil ca multi romani au ramas in minte doar cu imaginea unor parinti iresponsabili, care pleaca la cules capsuni si-si abandoneaza copiii in voia sortii…

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.