nsa stie tot

Marţi, 11 Iunie 2013 | 7 Comentarii

Acum cateva zile o ştire a trecut oarecum neobservată, cel puţin pe la noi. Era vorba despre un om de 29 de ani, pe numele lui Edward Snowden, care a făcut publice câteva informaţii interesante despre modul în care serviciile secrete americane procedează pentru a afla tot ce îi interesează. Şi îi interesează, motiv pentru care se pare că au încheiat acorduri de “colaborare” cu cele mai mari companii din domeniul Internet-ului. Este vorba despre:

Microsoft (September 2007)
Yahoo (March 2008)
Google (January 2009)
Facebook (June 2009)
PalTalk (December 2009)
YouTube (September 2010)
Skype (February 2011)
AOL (March 2011)
Apple (October 2012)

Sursa: newsfeed.time.com

nsa_building

Acordul până la urmă se dă pentru a putea acces direct în reţeaua internă a companiilor respective. Evident că datele se pot prelua şi altfel, dar e mai simplu dacă ai acces direct la sistem, aşa cum are NSA. Se monitorizează tot ce ţine de mesaje E-mail, mesagerie text instant (YM de exemplu), video, fotografii, date stocate în serviciile de tip cloud, conversaţiile pe voce (Skype de exemplu), transferurile de fişiere, conferinţele video, datele de log-in şi log-out pe toate aceste sisteme şi profilele utilizatorilor pe reţelele sociale.

Preşedintele Obama a reacţionat imediat după aceste dezvăluiri şi a dat asigurări că totul se face pentru protecţia cetăţenilor americani, cetăţeni care trebuie apăraţi de oamenii răi.

Până la urmă dezvăluirile nu fac decât să întărească ceea ce se ştia … dezvoltarea tehnologică a permis ca orice persoană să poată fi urmărită, fără ştirea sa.

7 comentarii la “nsa stie tot

 1. crispus a comentat:

  Vad ca Microsoft e cap de lista, fiind cel mai vechi colaborator. Sa aiba vreo legatura cu contractele grase castigate cu guvernul american?

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Nu ştiu dacă este neapărat o legătură şi nici nu cred că are mare importanţă atâta timp cât toate firmele care furnizează astfel de servicii au semnat.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Name a comentat:

   … sau cu unele vulnerabilitati aparute accidental in produsele lor?

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.