nsa ajunge la dropbox

Joi, 10 Aprilie 2014 | 3 Comentarii

Condoleezza Rice, fost Secretar de stat al SUA şi consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui SUA a ajuns în board-ul Dropbox.

condoleezza-rice

Lucru care este foarte bun, mai ales că acolo lumea stochează informaţii private, poze, documente personale, etc. Unele firme fac şi backup la documentele esenţiale, de genul baze de date cu clienţi, furnizori, etc. NSA este, la fel cum era în trecut partidul, în tot şi în toate.

petitie-condoleezza-dropbox

Deja s-a făcut o petiţie pentru a o înlătura pe doamnă din Dropbox. Lucru care nu se va întâmpla.

Ne-am prins, sau trebuie desenat?

3 comentarii la “nsa ajunge la dropbox

 1. AvatarIonuț Hw a comentat:

  Întâmplător sau nu, Dropbox tocmai a lansat serviciul Carousel. Un nene l-a testat și a scris următoarele:

  „Ok, de la instalare am observat ca am o gramada de poze de-ale mele in ea. Cele mai vechi dateaza de prin 2005.

  Multe dintre ele nu mai sunt pe contul de Dropbox deloc. Problema este ca nu toate care au fost candva in Dropbox sunt in Carousel.”

  Minunat, nu? Povestea pe boio.ro

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. AvatarAlice a comentat:

   Foarte interesanta povestea! Sper ca si-au facut si upgrade la servere, ca n-am chef sa-mi schimb parola la fiecare 24 de ore.

   Prefer sa folosesc in continuare “stupidPhone”. Am citit recent ca toate pozele astea facute cu dispozitive mobile au in metadata coordonatele geografice ale locatiei. Stochezi in Dropbox o poza facuta la domiciliu la aniversarea copilului si-o postezi ulterior pe-o retea de socializare de pe PC? Nu mai are niciun rost sa-ncerci sa-ti “maschezi” locatia (folosind Tor, de exemplu)…

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. AvatarIonuț Hw a comentat:

   A fost la un moment dat un scandal pe tema asta, iar cei de la Facebook spuneau că ei șterg coordonatele geografice din metadata și mai apoi poza respectivă apare în cont. Că datele alea rămân pe server se știe deja, dar măcar nu poate să vadă coordonatele oricine descarcă poza din profilul tău de Facebook.

   Legat de Carousel, pe mine m-a lăsat mască faptul că lui i-au apărut în aplicație poze care au fost la un moment dat pe dropbox, după care au fost șterse. Cum s-ar zice, ce pui în cloud, rămâne în cloud. Restul sunt povești nemuritoare. Măcar ăștia au dat-o pe față…

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.