noutati din lumea avocatilor si magistratilor

Miercuri, 28 August 2013 | 0 Comentarii

1. Ieri, 27 august 2013, a avut loc sedinţa Consiliul Baroului Bucureşti care a luat act de decizia din 29 iunie a Consliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) prin care s-a constatat încetarea calităţii de avocat a lui Doru Cătălin Boştină. Acesta din urmă a fost condamnat pe 31 martie 2011 de Curtea de Apel Bucureşti la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, dar acesta a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

avocat-doru-bostina

Tatăl lui Doru Boştină, Gheorghe Boştină, a preluat conducerea firmei de avocatură “Boştină şi Asociaţii“, firmă care are 18 avocaţi partneri şi peste 130 de avocaţi colaboratori şi consultanţi şi a avut în 2012 o cifră de afaceri de 16,98 milioane euro şi de 33,47 milioane de euro în 2011. Când ai atâţia bani te pretezi la nimicuri gen “… ar fi determinat un notar să autentifice în fals un act prin care fosta soţie a avocatului, Florina Mihaela Gruia, cedase fundaţiei conduse de Boştină toate drepturile asupra unui imobil.”?

În mod ciudat, luju.ro, acest stindard al luptei împotriva corupţiei, ne prezenta informaţia extrem de îndulcită. Asta se întâmpla pe 30 iunie 2013, la 2 ani după condamnare. Noroc că au scris comentatorii pe site! Citiţi pelteaua aici.

2. Adrian Năstase, care, printre altele, este şi avocat, nu a fost încă exclus din avocatură. Acesta a fost condamnat cu executare şi a executat pedeapsa. Da, legea este aceeaşi pentru ambii.

3. CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) a solicitat magistraţilor care sunt masoni să declare asta în declaraţia de interese pe care o completează anual. Textul spune aşa: “judecătorii şi procurorii au obligaţia de a completa în cadrul declaraţiei de interese(…) calitatea de membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale, inclusiv cele masonice”.

masoneria

Surse foto: dorubostina.ro, wikipedia.org

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.