noul Amazon Cloud Drive

Sâmbătă, 28 Martie 2015 | 0 Comentarii

Amazon are o ofertă imbatabilă pentru cei care vor să salvezele pozele pe care le fac cu dispozitivele mobile în Cloud. Mai toate serviciile de cloud oferă asta, doar că majoritatea au şi programe care permit sincronizarea conţinutului din cloud cu un folder pe PC. Şi Amazon avea aşa ceva până de curând, dar a stricat aplicaţia Cloud Drive Sync şi o oferă o mizerie care nu ştie că sincronizeze nimic cu nimic. Mai precis, dacă vrei să aduci pe computerul local ceea ce ai salvat din telefon pe Amazon Cloud Drive, nu ai decât să descarci cu această aplicaţie tot conţinul. Nu, nu se pot selecta bucăţi, fişiere, etc. Trebuie să aduci tot.

amazon-cloud-drive

Ce se întâmplă dacă ai salvat în cloud 2TB de fişiere? Sau 10TB? Pentru că Amazon Cloud Drive are şi opţiune “nelimitată”, unde poţi încărca absolut câte poze vrei tu. Costă puţin comparativ cu alţi furnizori, mai precis 12USD pe an. Dacă vrei totul nelimitat, trebuie să plăteşti 60 de USD pe an, şi poţi ţine în Cloud câte fişiere vrei, de orice tip. Doar că se lucrează cu interfaţă web, cu minusurile oricărei aplicaţii web.

Cumva mai ieftin şi mai prost. Probabil că vor ca toţi utilizatorii să treacă pe Amazon Prime – acolo posibil să meargă sincronizarea, doar că european fiind, nu ai ce face cu Prime.

Partea interesantă cu stocarea asta în cloud este că, odată ce ai apucat să-ţi faci backup la fişiere şi fotografii utilizând un asemenea serviciu, oricare, devii sclavul lui pe viaţă. Pentru că neplătind taxa anuală vei pierde conţinutul. E cam ca la cei dependenţi de ceva – odată ce te-ai apucat, nu mai poţi da înapoi.

amazon-cloud-drive-preturi

Dacă ai foarte multe fotografii, e o opţiune cost/performanţă: merită să cumperi zeci de TBytes de hard discuri (SSD este exclus din cauza consturilor), sau bagi bani în buzunarele altora? Foarte important de ştiut: pentru ca fişierele fotografii să fie acceptate ca atare (la abonamentul de 12USD pe an) este ca ele să fie în formate standard. Nu se pot comprima pozele pentru a le feri de nişte eventuali ochi curioşi! Aşa încât dacă vrei intimitate, trebuie să cumperi serviciul de 60USD pe an şi să faci arhive cu fişierele pe care le urci acolo.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.