norvegia e o ţară nasoală

Marţi, 19 Ianuarie 2016 | 0 Comentarii

Toată lumea a auzit de scandalul provocat de faptul că o autoritate care se ocupă de protecţia copilului în Norvegia a luat 5 copii ai unei familii şi i-a distribuit în familii străine, norvegiene. Motivaţia exactă nu se ştie, au fost vehiculate informaţii privind rele tratamente (bătăi aplicate copiilor) dar şi motive religioase (îndoctrinarea religioasă nu este tolerată, aşa cum se întâmplă la noi).

“Am deschis această pagină pentru a ne uni împreună în post, rugăciune şi alte acţiuni pentru fratele nostru, Marius Bodnariu, şi soţia lui, Ruth Johanne Bodnariu. Copiii lor au fost luaţi de către protecţia copilului luni, noiembrie 16. Marius a fost arestat de către poliţie şi după o zi a fost eliberat pentru că nu era violent. Copiii au fost luaţi pe motiv de “îndoctrinare religioasă”. Rugaţi-vă pentru această familie greu încercată!

manifestatie-de-sustinere-a-familiei-bodnariu-in-fata-prefecturii-constanta

Şi scandal, manifestaţii în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate, emisiuni fluviu la televiziuni, proteste ale unor parlamentari şi europarlamentari români. Uite că preşedintele Senatului, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, s-a întânit cu ambasadorul Norvegiei în România şi a întrebat şi el, curios, cum e treaba asta cu luat copiii din familie şi trimişi în familii străine.

Am să vă informez pe scurt despre întâlnirea pe care am avut-o cu ambasadorul Norvegiei la București. Am abordat o serie de teme de interes bilateral, bineînțeles că dintre ele nu putea să lipsească situația familiei de români din Norvegia ai cărei copii au fost luați de autoritatea de protecție locală.

Ei, doamna ambasador i-a dat cu “hai sictir”, aşa, diplomatic:

Doamna ambasador mi-a dat asigurări că legislația norvegiană integrează legislația internațională privitoare la protecția drepturilor copilului, că această legislație se bazează pe considerentele de interes superior al copilului, care prevalează în fața altor prevederi și că autoritățile care se ocupă de acest caz vor trata, evident, în baza legislației. (…) Mi-a sugerat că există, probabil, o diferență de percepție și de raportare, în Norvegia. Autoritățile se bucură de toată încrederea cetățenilor că dau dovadă și de profesionalism, și de respectarea legii când au asemenea dosare“.

Adică de pomană vă agitaţi, că autorităţile din Norvegia respectă cu stricteţe legislaţia norvegiană, legislaţie care este în acord direct cu prevederile internaţionale.

Deci?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.