nici nu o sa-ti vina sa crezi

Miercuri, 27 August 2014 | 0 Comentarii

Cam aşa se pun titlurile şi aşa se face presă. Din păcate nu doar în România, dar şi în presa de aiurea. La momentul în care Evenimentul Zilei publica un articol despre găina care a născut pui vii, se spunea că articolele astea sunt scrise după un algoritm în care se preiau diverse informaţii adevărate pe care se lipesc alte nume, locuri, fapte, etc. Cred că la momentul actual există programe pe calculator care pot genera aceste articole.

Aşa era ştirea cu găina din EVZ:

Marți, 28 septembrie, a.c (1993, n.r.), în curtea gospodinei Sevastița M., aflată în strada Vatra din Pașcani, județul Iași, s-a întâmplat un miracol: o găină a născut doi pui vii, unul fără un picior și altul fără o aripă. Deoarece găina Sevastiței nu s-a mai ouat deloc în ultimele trei luni, gospodina s-a hotărât s-o taie și s-o pună la fiert. În dimineața cu pricina, intrând în coteț, Sevastița a rămas uluită de ceea ce a văzut. Găina născuse doi pui handicapați. Considerând că e un semn de la Dumnezeu, femeia a cruțat găina, dar a omorât puii, deoarece, fiind handicapați, s-ar fi chinuit să trăiască.

Nişte studenţi au făcut un program care scrie articole ştiinţifice în domeniul computer science. Se numeşte “SCIgen – An Automatic CS Paper Generator” şi vă puteţi juca cu el aici.

automatic-paper-generation

Nu găsesc încă nimic public legal de un generator pentru articole de presă. Dar timpul nu e pierdut, se poate face de acum, dacă nu există încă.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.