namolul pute din cauza softului

Vineri, 31 Mai 2013 | 3 Comentarii

Mirosul de la staţia de epurare a municipiului Suceava, staţie modernizată în urma unui proiect în valoare de 14 milioane de Euro, se datorează soft-ului. Prostia a fost lansată chiar de către primarul Ioan Lungu:

„ACET a reuşit acum să aducă staţia de tratare a nămolului la stadiul de funcţionare prevăzut în proiect. Nu avea cum interveni mai devreme, acolo este un flux tehnologic complet automatizat, iar cei de la ACET nu au avut acces la soft. Doar după ce s-a ajuns la cel care a făcut softul s-a putut interveni pe el”, a explicat edilul sucevean, care consideră că problema va fi rezolvată de acum înainte definitiv.

Nu ştiu dacă mai trebui comentat ceva, demn de reţinut este că la acest moment în staţia de epurare sunt 24.000 de tone de nămol puturos. Se caută “specialişti în nămoluri” pentru a fi consultaţi în vederea găsirii unei soluţii tehnice.

Sursa: www.monitorulsv.ro

3 comentarii la “namolul pute din cauza softului

 1. Marius a comentat:

  Deci intrebarea mea este: cum poti sa faci o instalatie automatizata moderna (deci de 14 milioane de euro!!!) fara un soft coresunzator, asta inseamna ca instalatia aia nu a functionat niciodata? Argumentarea primarului Lungu este demna de filmele cu prosti (pe bune) si se adreseaza categoriei de oameni au vizionat OTV-ul si sunt simpatizanti Dan Diaconescu. Politicienii astia (toti fata nici un fel de culoare politica) chiar ne considera pe toti cetatenii prosti? Se confirma exact zicala: “se intalneste prostul cu smecherul”.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Nume a comentat:

  O astfel de instalatie miroase si dupa parerea mea ar trebui montata la cel putin 500m-1km de zonele locuite.
  Nu cred ca tratarea namolului este principala sursa a mirosului, ci treapta biologica plus cea de tratarea namolului. Treapta biologica de obicei consta din cateva bazine mari in care se amesteca lent (nr. Reynolds mic) si se barboteaza aer comprimat pentru a mentine in viata bacteriile (namolul activ). Namolul rezultat este separat ulterior in decantoare si tratat (uscare, generare de biogaz, compostare, etc). Banuiesc ca softul a comandat gresit aerarea, iar primarul a auzit ceva despre reglarea aerarii namolului activ si a retinut cuvintele “soft” si “namol”.
  Dupa repararea softului se va putea afla daca statia polueaza la fel de mult.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Pute din cauza namolului care a fost depozitat in soare pe platforma de la Ambro si ulterior la CET. In Germania sau Spania nu pute a rahat de la statia de epurare.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.