mucosul de la multinationala

Duminică, 13 Aprilie 2014 | 1 Comentariu

Am avut ocazia să cunosc şi să interacţionez cu foarte mulţi tineri. Am descoperit recent o nouă rasă, după comportament şi atitudine numindu-l mucosul de la multinaţională. Este vorba despre un proaspat absolvent – undeva între 1 şi 3 ani distanţă de examenul de licenţă, care în timpul facultăţii a învăţat pe de rost la majoritatea cursurilor şi a absolvit cu o medie de peste 9. În general a înţeles puţin sau deloc materia, a citit puţine materiale suplimentare. Nu a făcut practică nicăieri, nu a lucrat în timpul facultăţii, iar proiectele le făcea cu multă teorie şi prea puţină parte practică.

assembly-line-multinationala

După absolvire a fost la interviu la mai multe firme şi a cerut 1.000 de Euro net, pe lună, din prima zi. A fost refuzat politicos, în final acceptând să lucreze pe 2.600 de lei. Brut. Dar lucrează la o multinaţională. Acolo face un task micuţ, ca un robot. Dacă îl scoţi în lume, are impresia că el este cel mai tare şi refuză să gândească sau să accepte argumente. Pentru că la multinaţională sunt proceduri, se intră şi se iese cu card de acces şi este preferat să te cuplezi cu o colegă. În general nu trebuie să gândeşti sau să produci argumente.

Am rămas uimit de cum se pot transforma unii, după doar 1-2 ani la o multinaţională. Cu cât multinaţionala e mai mare, cu atât modificarea se produce mai repede şi are efecte mai adânci.

Exemplare slabe …

Un comentariu la “mucosul de la multinationala

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.