mov in ochii fraierilor

Vineri, 5 Septembrie 2014 | 4 Comentarii

Romtelecom şi Cosmote se rebranduiesc … Cea mai bună ideea care le-a venit nemţilor a fost să facă un concert şi un site. Site-ul este simpatic, cu foarte mult mov – www.fanmagenta.ro. Dincolo de denumirea complet neinspirată a domeniului, nici conţinutul nu-l văd potrivit. Au adunat o gramadă de blogeri, mai mici sau mai mari, le-au plătit posturi cu reclame şi ei cred că rezolvă problema.

rebranding-romtelecom-telekom-romania

Interesantă şi ideea de a organiza concert la Berlin, cu ocazia schimbării numelui Romtelecom. Toată schema asta are ca rol să bagi în capul clientului că ceea ce a fost e istorie, iar ceea ce vine e mult şi bun. Şi unde poţi lămuri lumea de acest lucru decât în Berlin?

Romtelecom are produse pentru oameni care nu au acces la prea multe variante de conectare la net. Nu mai spun de telefon, că e o imensă prostie să-ţi mai faci abonament la ei atât timp căt există oferte pe piaţă la preţuri şi cu beneficii incomparabil mai bune. Oferte fixe şi mobile. De ce ţi-aş da aproape 8EUR pe un telefon fix cu resurse inexistente, când îmi pot face un abonament de 5EUR la Digi Mobil cu totul nelimitat şi cu trafic de net inclus? Sau, dacă sunt client mai vechi, pot avea telefonie nelimitată naţională şi internaţională şi 2GB de net cu 10EUR pe lună la un operator mobil serios?

romtelecom-telefonie-nelimitat-100

Oricum, chestia aia cu “de luni până vineri între orele 18.00 şi 08.00, sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale” este absolut penală pentru orice om întreg la minte. În era nelimitatului tu mă pui să vorbesc la telefon noaptea şi în week-end? Pe bune?

Deci tu te bagi tare cu reclamă în online ca să atragi clienţii care intră pe Facebook şi pe site-ul tău de reclamă de pe o conexiune RDS. Perfect!

Şi încă ceva: O să fie interesantă mişcarea dacă vor putea scoate aşa:

Telefonie mobilă:

Minute nelimitate în orice reţea fixă şi mobilă din ţară şi din SUA şi Canada
Minute nelimitate în orice reţea fixă din UE
200 de minute pe mobil UE
2GB Internet la viteze 3G

şi astea la un cost de maxim 8EUR cu tot cu TVA.

Telefonie fixă:

Minute nelimitate în orice reţea fixă şi mobilă din ţară şi din SUA şi Canada
Minute nelimitate în orice reţea fixă din UE
200 de minute pe mobil UE

la un cost de maxim 4EUR cu tot cu TVA.

Internet fix:

Viteze de măcar 100Mbps la maxim 25RON cu TVA
Vitezele de pe ADSL la maxim 10RON cu TVA

De ce aşa … e simplu: Sunt companii care acum oferă resursele de mai sus cu nişte costuri un pic mai mari decât ce am scris. Şi cum să-l lămureşti pe client să treacă la tine? Îi dai modem-ul ADSL în chirie gratis? Doar un dobitoc poate scoate pe gură o aşa propunere, pentru că serviciul de rahat pe care îl oferi tu – cu maxim 1Mbps upload, nu funcţionează fără acel modem ADSL. Ţi-ar putea trece prin cap că sunt clienţi dispuşi să plătească pentru acel modem? Vorbeşti serios?

Că dacă vin cu ofertele din Germania – respectiv 30EUR pentru 2GB de date mobile, mai bine nu se băgau în afacere deloc.

Bonus: Luna viitoare reziliez contractul cu Telekom Romania. Aşa m-a prins vremea, client captiv şi 10Mbps era singura soluţie la acel moment.

Later edit: Cei plătiţi să spună ceva despre eveniment sunt simpatici rău de tot:

aplicatia-fanmagenta

Deci aplicaţia nouă fanmagenta? Da cea veche ce a avut, s-a stricat? Cred că e unul din cazurile în care strategii în comunicare de la client şi-au luat ţeapă de la cei cu site-urile pe care au plătit să apară ştirea. Au mai fost cazuri, şi e o combinaţie de lipsă de ştiinţă la cel care dă şi şmecherie la cel care primeşte. De bani spun.

4 comentarii la “mov in ochii fraierilor

  1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

   In loc de 5 euro acum e 4 digimobilul nelimitat, daca ai cel putin 2 in familie.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Digi Mobil va conta doar in momentul in care va avea acoperire suficienta. Acum, povestea functioneaza bine doar in orase, dar si acolo limitat – eu nu am deloc semnal digi, in casa, la oras.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.