motiune de geaba

Joi, 19 Aprilie 2012 | 1 Comentariu

Incompetența și prostia celor pe care i-am ales în Parlamentul țării tind spre infinit. Am auzit zilele astea că opoziția, în speță PSD și PNL, au compus un text de moțiune de cenzură. Titlul moțiunii este extrem de sugestiv: “Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”. Un titlu foarte inspirat de altfel.

antonescu_ponta_constantin

Miezul moțiunii este ăsta:

“Şantajul este unul triplu, pe zone uşor de constatat de către oamenii obişnuiţi. Guvernul a cedat şantajului unor grupuri de interese, privatizând companii de stat şi acordând licenţe de exploatare pentru resurse importante, fără dezbatere publică, fără transparenţă şi încălcând legea. Guvernul a cedat şantajului PDL, alocând clientelei de partid fonduri importante de la buget, înainte de alegeri. Guvernul a cedat şantajului UDMR şi a încălcat principiul autonomiei universitare în cazul UMF Târgu Mureş – o decizie care readuce în România teme ale trecutului”

Pănă aici nu e nimic nou sau spectaculos. Se știe că absolut toate guvernele de după 1990 au împărțit banii pe criterii politice, inclusiv Adrian Năstase care vrea să pară alb și imaculat, toate guvernele au fost șantajate de UDMR (nu e nici o noutate faptul că UDMR se află la guvernare de 21 de ani, în absolut toate guvernele României). Problema intervine în momentul în care trebuie supusă la vot moțiunea. Cei care au depus-o nu au majoritate în parlament, așa încât șansele ca aceasta să treacă sunt nule. Bun, dar atunci ce rost are să te apuci de un lucru de care ești sigur că nu o să-ți reușească ?

Mai mult, cum poate să-ți treacă prin cap să-i pui pe Mickey Mouse prim-ministru și pe Somnorosu’ președinte ? Somnorosu’ e pe locul 1 la absențe în parlament, cu o prezență de doar 6,3 % …

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.