minorul de la volan şi legea

Joi, 20 August 2015 | 5 Comentarii

Citim un articol despre o maşină condusă de un minor, urmărită în trafic de poliţie şi apoi găsită abandonată. Aflăm că minorul “a furat” cheile maşinii, tatăl nu ştia că minorul a luat maşina din curte şi altele care sunt evident nişte minciuni. Şi, în fond, nici nu prea contează în sensul discuţiei.

Un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce acționa în noaptea de luni spre marţi pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea. Poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia, autoturismul fiind găsit abandonat într-o zonă împădurită, iar conducătorul auto era plecat de la fața locului. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul aparţine unui bărbat din judeţul Bistriţa-Năsăud, care a declarat că fiul său de 17 ani i-a sustras cheile auto din locuinţă fără încuviinţarea sa și a plecat cu mașina. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că minorul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliție. „În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Un asemenea personaj, care conduce la 17 ani fără a avea carnet şi conştient că face o faptă ilegală, mai merită să aibă vreodată carnet de conducere? Nu s-ar putea modifica legea în sensul în care un minor care este prins conducând o maşină nu va mai putea avea carnet niciodată?

S-ar putea şi nu se va întâmpla nimic spectaculos, cu excepţia primelor victime ale aplicării ei, după care toţi aceşti tăuraşi comunali aflaţi în călduri se vor linişti, conştienţi fiind că dacă se pun la volan şi sunt prinşi nu vor mai avea dreptul vreodată să conducă.

Ar fi valabil aşa ceva?

copil-la-volan

5 comentarii la “minorul de la volan şi legea

 1. gabi a comentat:

  Exagerezi! Orice infractiune trebuie sa aiba o pedeapsa proportionala si justa, altfel ar produce mai mult rau decat bine. Daca ai aplica legea cum zici, problema ar degenera asa: taurasul ar conduce la un moment dat oricum fara permis, politia l-ar depista la un moment dat, poate l-ar urmari pe sosea, din cauza vitezei asta ar intra intr-un grup de copii care traverseaza strada, ar omora cativa, politia ar incepe sa traga, asta ar riposta, ar mai muri cativa oameni, ar fi distruse niste familii, etc.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. omrau.ro Post author a comentat:

  Pe acelasi principiu al pedepsei proportionale si juste sunt tari EU in care daca ai depasit cu peste 70km/h viteza legala iti confisca masina, Si la noi, daca faci trafic de tigari iti confisca masina. O masina scumpa, poate, Ce spui tu nu nu va fi valabil pentru ca animalul fara permis nu se va mai urca la volan. Deloc, deci restul scenariului pica.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. gabi a comentat:

  Amesteci! Ce treaba are confiscatul masinii cu faptz si pedeapsa cu permisul?
  Revenind la subiect, cel care nu va putea sa aiba permis niciodata o sa fie frustrat, nervos, va degenera comportamental, pedeapsa injusta nu va avea rezultat corectional ci exact invers, degenerant.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Nu va degenera nimic, pentru ca nu va conduce niciodata fara permis. La fel ca la bautura – anularea dreptului de a mai conduce autovehicule daca produci un accident cu victime, baut fiind. Asa cum am spus, e doar o sperietoare care va afecta extrem de putini indivizi, care vor servi ca exemplu pentru ceilalti. Atat de simplu de inteles!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. gabi a comentat:

   Daca omul ar fi construit ca un computer din circuite logice atunci ar pricepe ca IF nu am permis nu ma urc la volan ELSE conduc masina. Dar omu e facut din celule.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.