ministrul educatiei se explica

Miercuri, 3 Iulie 2013 | 1 Comentariu

Am auzit aseară, împreună cu telespectatorii şi radioascultătorii din întreaga ţară, cum domnul ministru al educaţiei, Remus Pricopie, se explică relativ la declaraţia sa anterioară.

El punea exprimarea manelisto-cocălărească “a existat decat un mesaj” pe seama oboselii. Haideţi domnu’ ministru, chiar dacă ne consideraţi proşti, o asemenea formulare nu poate ieşi din greşeală din gura unui om care nu o foloseşte frecvent. Pur şi simplu exprimarea nu are cum sa iasă natural pe gură, indiferent de cât de obosit este acel cineva. Şi dumneavoastră v-a ieşit cât se poate de natural, cursiv, fără întreruperi. Reascultaţi:

Am auzit pentru prima data ceva similar pe un post de televiziune şi cred ca emităţorul era Marean. Marean de la 5.

Revenind la subiect, mi se pare că (nu) a fost decât o încercare eşuată de a explica o gafă. Cred că erau suficiente scuzele, nu trebuia cautată şi cauza. Pentru că ea, cauza, are rădăcini mult mai adânci decât pare la prima vedere şi ţine – culmea, de educaţie. Adică fix de ministerul pe care îl conduceţi.

Bonus: Aşteptăm reacţia imediată a Academiei Române care, în înţelepciunea-i cosmică, să introducă această formulare printre cele acceptate în limba română. După acelaşi model care a permis ca nişte construcţii de genul “Mănânc o gogoaşă cu cireşi” să fie corectă, iar sărbătoarea de Paşte să aibă plural … aţi ghicit, Paşti!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.