microsoft live messenger se inchide

Vineri, 11 Ianuarie 2013 | 2 Comentarii

Microsoft retrage Microsoft Messenger (sau Microsoft Live Messenger) după 15 ani de existenţă. Personal am cont şi aici, dar nu cunosc decât foarte puţine persoane care folosesc activ sistemul. Marea majoritate a celor care au nevoie de comunicare instant folosesc Yahoo Messenger.

microsoft_live_messenger

Microsoft se va orienta pe dezvoltarea Skype. Surse din piaţă estimează preţul plătit pe Skype la 8,56 miliarde de dolari cash, achiziţia fiind perfectată la sfârşitul anului 2011. În 2010 Skype a avut o cifră de afaceri de 860 de milioane de dolari, profitul operaţional fiind uriaş, şi anume de 264 de milioane. Practic Microsoft a plătit de 10 ori cifra de afaceri anuală pentru achiziţie, iar dacă lucrurile merg ca şi până atunci îşi va recupera investiţia în … 30 de ani.

În aceste condiţii, ceva mă face să cred că achiziţia s-a făcut din cu totul alte motive decât cele economice. Să fie oare vorba despre datele personale ale utilizatorilor, sau despre conţinutul comunicaţiilor acestora?

2 comentarii la “microsoft live messenger se inchide

 1. Avatargabi a comentat:

  personal cred a fost doar un simplu takeover, pentru a scoate din uz competitia. Era singura medoda prin care consiliul concurentei, daca exista asa ceva in State, sa nu se sesizeze. Si da, europenii nu utilizeaza acest sistem deoarece a fost predestinat pietei asiatice. Parerea mea.

  Răspunde
 2. Avatarmihaela a comentat:

  Am cont Hotmail din 2005 (francofonii au evitat Yahoo! pentru ca n-avea meniu în franceza, acuma a rezolvat Maryssa Mayer), prin 2006 am început sa folosesc si Skype. Live Messenger e mult mai prost decât Hotmail si nici Skype nu mai e ce-a fost înainte sa intre-n “patrimoniul” Microsoft.

  Ma bucur sa vad ca Microsoft o da mereu în bara de-o vreme-ncoace. N-o fi crestineste dar nici ca-mi pasa!

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.