metoda accidentul

Duminică, 22 Iunie 2014 | 1 Comentariu

Metoda e veche şi simplă: puşcăriaşii sună la telefon pe diverse numere fixe sau mobile şi povestesc că fiul sau fiica celui de la capătul firului a fost implicat într-un accident auto. Şi că el, puşcăriaşul, este avocatul care poate facilita multe lucruri legate de pedeapsă. Acum, victimele pot fi alese aleator sau, la pont, cu complicitatea celor de afară.

metoda-accidentul

Pe 21 iunie, un puşcăriaş, a sunat aleator la un număr de telefon fix. Telefonul unei secţii de poliţie. Şi a aplicat metoda. Poliţistul (bravo!) s-a prins de schemă, a intrat în joc, şi a rezultat flagrant, cu mama puşcăriaşului preluând o sumă de bani de la poliţist.

Asta cu alesul victimei de către puşcăriaş merită detaliată un pic. Complicii puşcăriaşilor, aflaţi în libertate, pot urmări fizic viitoare victime şi rudele lor, pentru ca odată ce fiul pleacă într-o călătorie (la mare de exemplu) cu maşina, puşcăriaşul sună la rudele celor plecaţi. Trebuie gândit că diversele anunţuri de pe Facebook pot sta ca bază de pornire a unor astfel de înşelăciuni. De pe profil se află rudele apropiate, se poate afla data exactă a plecării, etc. Victimele pot fi în capătul celălalt al ţarii. Deci un “Uraa, mâine în zori plecăm la mare!” postat pe Facebook poate sta la baza telefonului care vine, în zori, la mămica, şi anunţă “accidentul”.

Sigur, lucrurile astea presupun şi un anumit grad de complicitate a celor cad victime. Pentru că îmi este extrem de greu să cred că un om raţional se apucă să dea sume de bani unor necunoscuţi, indiferent ce le spun aceştia la telefon. Acum sunt telefone mobile, te poţi informa. Asta cu telefoanele mobile e periculoasă în sine, pentru că au existat cazuri când de pe un telefon furat s-a sunat la mama posesorului şi i s-a povestit, tot despre un accident, unde proprietarul este grav rănit şi nu poate vorbi şi sunt necesari bani pentru medici. Variaţiuni pe aceeaşi temă, cu rezultate asemănătoare.

Un comentariu la “metoda accidentul

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.