masoara glicemia din lacrimi

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 | 0 Comentarii

Google a anunţat că a pus la punct nişte lentile de contact care măsoară glicemia, în sensul în care pot determina conţinutul de glucoză din lacrimi. Denumite “smart lens”, fiind în contact cu ochiul pacientului şi având înglobate un senzor, un microchip şi o antenă RFID, dispozitivul măsoară conţinutul de glucoză din lichidul lacrimal.

glicemia-google-lens

Având în vedere că la nivel mondial sunt peste 300 de milioane de bolnavi de diabet, mi se pare una dintre cele mai importante realizări din domeniul medical din acest secol.

În articolul de pe blog-ul celor de la Google, se spune că cei de la International Diabetes Federation au declarat că bătălia împotriva diabetului este pierdută, în sensul în care nu se mai speră descoperirea unui soluţii de vindecare pentru această boală nenorocită.

We’ve always said that we’d seek out projects that seem a bit speculative or strange, and at a time when the International Diabetes Federation (PDF) is declaring that the world is “losing the battle” against diabetes, we thought this project was worth a shot.

Originalul articolului aici.

Pentru delectare citiţi şi cum unii promit că vindecă diabetul.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.