marfa de contrabanda la vama

Vineri, 18 Aprilie 2014 | 0 Comentarii

Vameşii de la Cenad au făcut un control amănunţit asupra unui autoturism care s-a prezentat în vamă. Au descoperit 11 kg de aur, în monede. Şi vine ştirea:

800 de monede din aur de 24 de karate au fost descoperite în timp ce poliţiştii efectuau un control amănunțit asupra mașinii și a bagajelor celor doi bărbați. Monedele erau ascunse sub capotă și în bordul vehiculului. Ele sunt inscripționate „Franz Josef, 1915”. Monedele, în greutate totală de 11,2 kg, au fost trimise spre expertizare specialiștilor din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor-Direcția Metale și Pietre Prețioase.

Referitor la cum anume se întâmplă de fac un control amănunţit, îmi vine în minte o ştire din 2007, când un autoturism a fost confiscat la frontieră, în anul 2002, pentru că transporta 60 de kilograme de heroină, la vedere, pe bancheta din spate a maşinii. Maşina a ajuns în garajul de la guvern, iar când au dus maşina în service, în anul 2007 – deci peste 5 ani, înainte de a fi dată spre utilizare unui demnitar, mecanicii au găsit 60 de kilograme de heroină în aşa-zisele poduri false ale autoturismului din praguri şi lângă rezervor.

Peste 60 de kilograme de heroina in valoare de 9 milioane de euro au fost gasite intr-o masina aflata in parcarea Guvernului. Se pare ca drogurile au stat ascunse timp de patru ani in asa-zisele poduri false ale autoturismului din praguri si langa rezervor. Masina de lux, un Porsche evaluat la 200.000 de dolari, a fost confiscata la frontiera in februarie 2002. Atunci, granicerii au gasit alte pachete cu 60 de kilograme de heroina la vedere, pe bancheta din spate a masinii. A fost cea mai mare captura a anului 2002, iar cazul a fost preluat de politistii de la Crima Organizata din Timisoara.

Masina a fost confiscata, iar turcii care o conduceau au fost retinuti si ulterior arestati. Nu pentru mult timp insa. In timpul anchetei, ei au negat totul si cateva luni mai tarziu au fost eliberati. Au plecat din Romania si nimeni nu mai stie nimic despre ei.

Masina a stat vreun an necontrolata in curtea IPJ Timisoara. Apoi, a fost atribuita de instanta Ministerului de Finante, care a repartizat-o SGG. Autoturismul de lux a stat 4 ani la Guvern fara sa fie folosit vreodata, pentru ca avea o defectiune, iar reparatiile ar fi fost prea scumpe. Radu Stroe, fostul sef al SGG, isi aminteste ca acum o luna, premierul Tariceanu a remarcat autoturismul de lux si a intrebat ce cauta in parcarea Guvernului. Primul ministru a sugerat ca masina sa fie data Ministerului de Interne pentru a fi folosita la filaj.

droguri_heroina

Corect, deci un traficant de droguri, care duce heroină de 18 milioane de dolari într-o maşină, împarte marfa în două: pune 60 de kilograme la vedere, pe bancheta din spate, iar alte 60 de kilograme le ascunde în nişte cotloane din praguri şi lângă rezervor. În mod evident, vameşi “descoperă” doar drogurile de pe banchetă, adică cele aflate la vedere. Până acum, adică la 12 ani distanţă, nu a venit nici un oficial cu o explicaţie la această fractură logică.

Pare firesc … 🙂

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.