Marean scrie despre general

Luni, 8 Iunie 2015 | 0 Comentarii

Marean Vanghelie, aflat în arest preventiv, scrie pe Facebook. Îi scrie lui Victor, şi îi povesteşte despre “interesul general”, mai precis despre general. Cu interes, sau fără.

„Mă adresez, deopotrivă, lui Victor Ponta, încă președintele acestui partid, cât și tuturor membrilor PSD care trec, acum, printr-o perioadă tulbure, cu temeri pentru viitorul acestui partid pentru care am muncit și în care am crezut cu toții.

Victore, nu este prima dată când îți atrag atenția că, prin mezalianța cu Generalul Oprea, îți sacrifici destinul politic și, odată cu al tău, al întregului partid. Atât eu cât și alți lideri ai partidului suntem, acum, în arest pentru că l-ai lăsat pe Generalul Oprea să pună mâna pe Justiția din România. Nu uita că oameni ca mine, care au construit partidul în ultimii 20 de ani, stau în pușcării, nevinovați, pentru că au vrut să se opună acestui gen de a face politică!

Nu uita că, indiferent de cât de nevinovat ești, am învățat prin această experiență a arestului preventiv că atunci când nu există reguli și când morala politică este trădată, tot nevinovații sunt cei care plătesc.

Știi bine că punerea ta sub acuzare constituie o lovitură majoră dată partidului care te-a făcut ceea ce ești, Primul Ministru al Guvernului României. Mă adresez ție și tuturor celor care au puterea de decizie în acest partid, să aveți mare grijă la următorii pași care trebuie făcuți.

Orice înțelegere cu Generalul Oprea va duce la sacrificarea partidului prin sacrificarea nevinovaților. Cei ca Generalul Oprea nu sunt interesați de națiunea română și de statul român. El este interesat să militarizeze viața politică românească și, prin instrumentele sale din justiție, să distrugă orice mecanism democratic instaurat în ultimii 25 de ani. (…) În aceste zile, Generalul Oprea, prin oamenii lui de casă răspândiți în toate instituțiile statului, își depășește cu mult atribuțiile funcțiilor pe care le are, amestecându-se în actul de justiție.

Eu am crezut și cred în justiția corectă din România. Cred în PSD și în membrii lui devotați. Cred în democrație și în bine.

Victor, știm amândoi că instituțiile abilitate ale României, dar și cele internationale, cunosc cine este Generalul Oprea, ce a făcut el în ultimii 20 de ani și cum s-a folosit de justiția din România nu în “interesul național”, ci în propriul interes. De aceea, repet: PSD-ul, acest mare partid, va suferi o înfrângere istorică tocmai din cauza înțelegerii nefaste dintre tine și Generalul Oprea. Nu uita că partidul este cel care îți dă puterea, nu Generalul Oprea, iar atunci când cineva îți dă un drept ți-l poate și lua.

Noi suntem partidul, cei are au pus umărul la construirea lui și au fost dați la o parte după ce și-au făcut treaba, nu Generalul Oprea care prin trădări și jocuri de culise nu face nimic altceva decât să se cațere pe PSD!

Victore, decizia e la tine!”

Şi eu care îl credeam pe general când spunea că … “interesul naţional”.

marean_vanghelie

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.