manipularea cu serverele CNAS

Joi, 3 Noiembrie 2016 | 3 Comentarii

Nişte băietani de “pe net” au ei o pagină interesantă. Şi acolo manipulează, pentru că aşa e ordinul. Acum dau în sistemul informatic al cardului de sănătate. Sistem care a tot picat, cu toate că şi picat medicii şi farmaciştii pot lucra în regim “off-line”. Doar că sistemul nu mai permite furturile din sistemul de sănătate. Şi uite ce film interesant au postat ei pe contul de Facebook (şi pus pe Youtube de mine, ca rezervă tehnică):

film-serverele-cnas-2016-card-de-sanatate-manipulare

Din când în când, sistemul informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) se blochează. Sistemul a costat o groază de bani (milioane de euro), prea mulți să înțelegem cifrele când sunt spuse repede. Presupunem că se întâmplă cine știe ce probleme grave. Dar dacă e doar incompetență? Doar prostie? Filmul de mai jos arată starea jalnică în care arată datacenter-ul Casei de Sănătate. Echipamentele în care s-au băgat banii ăia mulți. Echipamentele care se blochează. E făcut de un anonim, care s-a enervat. Noi doar îl distribuim mai departe, ceea ce vă invităm și pe voi să faceți.

În regulă, am distribuit filmul şi pe Youtube, pentru o expunere mai bună. O parte dintre comentariile relevante, mai jos:

servere-cnas-manipulare-comentarii-1

servere-cnas-manipulare-comentarii-2

servere-cnas-manipulare-comentarii-3

Deci e neapărat scris pe server că e serverul de card, că altfel nu merge manipularea.

servere-cnas-manipulare-comentarii-0

Dacă nu au şters articolul, citiţi comentariile şi vă amuzaţi cam cât de proşti pot fi unii. Pentru aceiaşi proşti, serverele sistemului cardului de sănătate sunt găzduite în datacenterul STS, unde muncitorii care postat filmul pe Facebook nu au acces.

3 comentarii la “manipularea cu serverele CNAS

    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Nu cred ca e un datacenter, pare un soi de camera in care sunt niste servere de ceva, si unde lucreaza ceva IT-sti platiti cu 1.500 RON pe luna.

    2. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Plus ca daca alea de pe perete sunt telefoane Zapp mai ramane de determinat cand a fost filmat. Sau nu mai ramane de determinat nimic, manipularea fiind de cea mai joasa speta.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.