mai putin si mai bun

Miercuri, 21 Martie 2012 | 6 Comentarii

Perioada care a trecut de la lansarea acestui blog (22 decembrie 2011) și până acum a fost suficientă pentru a putea trage niște concluzii. Cele trei luni mi-au arătat că ceea ce contează cu adevărat este ca informațiile din articole să fie utile, nu atât interesante. Marea majoritate a vizitatorilor au venit de pe motoarele de căutare, semn că ceea ce conțin articolele sunt lucruri care interesează lumea. De pe Facebook au intrat mult prea puțini, fie și datorită faptului că lumea este ocupată și invadată de informații, fie poate au intrat o dată și nu le-a plăcut ce scrie în respectivul articol. E o chestiune de gust pe care nu o comentez.

Sigur, nu poți să mulțumești pe toată lumea, nu poți să placi tuturor, cu atât mai mult cu cât – așa cum spune și numele site-ului, sunt un om rău. Cum ar putea să-ți placă ce spune/scrie un om rău ?

Celor care au comentat la articole le mulțumesc, chiar dacă nu am fost întotdeauna de acord cu punctele lor de vedere. Toate comentariile au intrat, nu am șters nimic.

Acestea fiind spuse, trebuie să anunț că voi scrie mai rar, aproximativ un articol la 3-4 zile. Când situația o impune și vor exista teme de actualitate, voi scrie mai des. Voi încerca să fac articolele cu mai multă substanță. Problema care se ridică și ar fi interesant să aflu, dacă e cineva dispus să citească articole lungi. Nu poți face un articol interesant în 5-6 rânduri pentru motivul evident că o argumentație serioasă ocupă mai mult decât atât. Vă rog să revedeți articolele despre economizor, Coca-Cola, Andreea Marin, ACTA, codul rutier in vigoare, legi adoptate prin asumarea raspunderii, etc. Sunt numai câteva exemple de articole care au necesitat multe explicații, documentare și au fost scrise în ore bune. Pentru unele documentarea s-a făcut în câteva zile (de obicei nopți).

Temele predominante vor fi legate de partea tehnică – calculatoare, telefoane mobile, internet și chestiuni publice care sfidează bunul simț. Cei care trag țepe la oameni vor fi în continuare explicați.

Să nu uităm că astăzi este prima zi de primăvară, măcar și astronomică, dacă nu în realitate. Un gând bun tuturor !

6 comentarii la “mai putin si mai bun

 1. Avatarromyosin a comentat:

  Cunosc personal cel putin 10 persoane care citesc blogul, nu postam inutil, sunteti un om care deosebeste foarte bine realitatea de adevar, ar fi o pierdere daca nu ati exprima foarte concret realitatea, multe articole au fost de un real folos prin franchetea si calitatea informatiei nu renuntati, ar fii o pierdere si in timp veti fi si mai bine cunoscut.

  Răspunde
 2. AvatarAdrian a comentat:

  Voi continua sa va urmaresc blog-ul cu placere. Din punctul meu de vedere prea multe nu trebuie sa schimbati la continut; e de bun simt si informativ, deci de ajutor.
  Imi pare rau ca veti scrie mai rar, insa inteleg pentru ca un blog “bine scris” iti consuma foarte mult timp (documentare ..etc.). Cum insa calitatea e mai importanta decat cantitatea…

  Succces in continuare!

  Răspunde
 3. AvatarBogdan a comentat:

  Eu cred ca solutia de articole mai rare si mai bine informate este cea de bun simt (desi nici pina acum nu pot sa zic ca cele scurte ar fi fost eronate).
  Problema este sa nu sari in cealalta extrema – eu gasesc ca un articol mult prea lung cu greu poate fi citit pe web, iar sumarizarea informatiei intr-un paragraf la inceput, sa stii daca te intereseaza sau nu subiectul este o practica utila.

  PS: Tot nu inteleg titlul si domeniul blogului, cred ca mai degraba invita spre evitarea citirii. Cine ar vrea sa interactioneze cu cineva care se declara “rau”?

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Bogdan, eu urmaresc fenomenul on-line inca de dinainte de a aparea … mai precis de prin 1994, cand conexiunea la “retea” se facea prin modem de 1.200 bps (cu viteza asta prima pagina de la yahoo.com se incarca acum in cateva minute). Alte vremuri … Ce vad acum pe net m-a determinat sa ma apuc de scris. Am vazut persoane care castiga multi bani si se cred importante din acest motiv, cum publica chestii puerile, nedocumentate si au cazut in extrema consumismului .. adica publica “țâțe”. Acolo nu trebuie documentare, iei niste poze de pe facebook si nu ai nevoie decat de niste cretinei care sa dea click pe poze si sa-ti faca trafic. Nu trebuie nici macar sa stie sa citeasca. Nu mai spun ca si traficul poate fi generat artificial pentru a pacali pe cei care platesc publicitate.

   P.S. Din cauza ca imi spun punctul de vedere direct si fara ocolisuri a determinat pe unii dintre cei cu care am interactionat – dar nu au apucat sa ma cunoasca cu adevarat, sa-mi spuna ca sunt un “om rau”. Oricum, domeniul era liber. Si apropos de relevanta, ai vazut ce contine site-ul ombun ?

 4. AvatarBogdan a comentat:

  Lol, nu stiam de site-ul Ombun 🙂
  Era o parere personala referitoare la titlul site-ului si al domeniului – mie mi se pare ca nu reflecta continutul. (care e bun, nu e rau).

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.