lupta românului cu statul

Joi, 30 Aprilie 2015 | 0 Comentarii

Aud poveşti despre şi văd numeroase magazine care au fost închise de ANAF şi redeschise la câţiva metri distanţă, cu exact aceeaşi marfă, aceleaşi vânzătoare dar cu obiceiuri parţial schimbate. Nu e lucru rău, mai ales că unele închideri de magazine – chiar dacă sunt perfect legale (da, legea făcută de policieni e proastă) sunt de-a dreptul stupide.

Poporul român a supravieţuit pe timpul comuniştilor, lucru care trebuie luat în calcul atunci când se fac legi şi reguli care merg aplicate în ţări mai civilizate.

Partea cu adevărat înteresantă este că românii au fost învăţaţi să lupte împotriva statului. Şi au făcut asta zeci de ani, poate chiar sute. Pe vremea comuniştilor, când plecau din fabrici, luau în buzunar o piuliţă, o şaibă, o coală de hârtie, un baton de salam, o conservă, o bucată de şină de cale ferată, un fier, o … ceva. Nici nu conta ce, atât timp cât nu se pleca cu mâna goală. Când era vorba despre taxe şi impozite, se fenta cât se putea. Amenzile nu se plăteau deloc, se fura la contorul de apă, de curent, de gaz, etc. Curios este că la 25 de ani de la aşa-zisa revoluţie din 89, lucrurile stau la fel. Adică cetăţeanul luptă împotriva statului, cu toate mijloacele. Statul se apără cu funcţionari plătiţi prost, corupţi sau uşor coruptibili.

revolutie lupta

Fraţilor, nu mai luptaţi împotriva statului. Gata, s-a terminat, a venit primăvara.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.