legile sunt proaste

Joi, 27 Noiembrie 2014 | 3 Comentarii

Legile din România sunt proaste. De ce? Pentru că un violator şi un ucigaş de copii este liber, după numai 8 ani de puşcărie. În mod normal un asemenea specimen trebuie condamnat la moarte.

Robert Ciobanu, tanarul care in 2005 a ucis-o pe Larisa Chelaru, o fetita de numai opt ani, care ii era vecina de bloc, este liber. Condamnat in 2006 la 20 de ani de inchisoare pentru omor, a iesit dupa gratii cu doar 8 ani de detentie.

Un taximetrist bănuit că ar fi omorât fetiţa s-a sinucis, din cauză că nu a făcut faţă presiunilor. La fel a procedat şi tatăl fetiţei, care s-a sinucis şi el.

Americanii de pe o coastă pe cealaltă protestează că un poliţist a împuşcat un om neînarmat. La noi violatorii şi criminalii de copii sunt liberi, şi dacă totul decurge ca la carte, vor veni să-ţi schimbe robineţii, pentru că în cazul de faţă criminalul a anunţat că vrea să se facă instalator. Criminalii de lângă tine, da?

electric-chair-execution

În mod firesc cred că se impune introducerea pedepsei cu moartea pentru asemenea cazuri, iar sentinţa să fie dată de o curte cu juraţi. În SUA există pedeapsa cu moartea, ţara este bine-merci democratică, nu are nimeni de comentat nimic.

Da, în mod limpede legile sunt făcute intenţionat prost. Nu protestează nimeni în stradă pentru asta? Sunteţi liniştiţi? Atunci dormiţi în continuare … Noapte bună.

Later edit:

În cazul în care vi se strică o ţeavă şi chemaţi un instalator, verificaţi cu poza de mai jos. Să nu cumva să vină să repare chiar criminalul.

criminalul-robert-ciobanu

Şi ca să vedeţi că sunt şi medici psihiatri care sunt extrem de bine pregătiţi, luaţi de aici:

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, a analizat, pentru „Evenimentul zilei”, atât eliberarea criminalului Robert Ciobanu, cât și rolul societății în reabilitarea sa. El, odată eliberat, se bucură de aceleași drepturi ca oricare alt cetățean, minus cazierul. Crima pe care a comis-o vorbește însă de trăsăturile de personalitate ale unui adolescent de 18 ani și asta poate fi predictiv și pentru cum va fi individul zece ani mai târziu. Dar nu profetic. Merită Robert Ciobanu o șansă? O șansă pe care el n-a dat-o victimei lui? Da! Societatea trebuie să se ridice deasupra legii talionului, ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Pe fond, singura discuție este dacă în România foștii violatori, spre exemplu, ar trebui incluși într-un registru național pentru cei care au comis infracțiuni sexuale. Să fie monitorizați, ajutați să nu recidiveze, consiliați etc.

Eu nu ştiu unde a învăţat meserie medicul ăsta şi nici nu îmi pasă. Am pentru el o singură întrebare: dacă era fiică-sa, sau mă-sa, sau bunică-sa cea violată şi omorâtă de animalul ăsta, spunea la fel? Din gură e simplu şi e plin de oameni cu principii şi deontologi.

3 comentarii la “legile sunt proaste

 1. Avataro nevasta oarecare a comentat:

  Declaratia consilierei de probatiune: “Este o persoana care doreste sa se reintegreze in societate.” apoi: “In momentul de fata inca nu are o reprezentare asupra a ceea ce s-a intamplat, adica o intelegere, o explicatie.”
  Adica violatorul, in cei 8 ani de detentie, n-a reusit inca sa constientizeze gravitatea faptei si cu toate astea a fost eliberat si – sub supavegherea unui consilier de probatiune – va fi ajutat sa se reintegreze si – mai mult decat atat – intr-o meserie care implica un contact foarte usor cu eventuale posibile victime.

  Răspunde
 2. AvatarGicu Cazangiu a comentat:

  I-auzi! Si stie cineva adresa? Sau s-a mutat inapoi acolo in bloc unde i-a tras-o fetitei in beci?
  Postati aici adresa exacta si se rezolva problema judecatii corecte, in 10 zile.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.