lapte din ungaria

Marţi, 29 Iulie 2014 | 0 Comentarii

Scandalul laptelui continuă, scânteia fiind o ştire precum că Napolact nu mai preia laptele de la fermierii români, ci îl aduce din Ungaria, Polonia, etc. “Lapte din inima Ardealulului”, ăsta e sloganul de marketing al Napolact. Nu am înţeles exact care e ideea acestui concept – de ce aş vrea eu, ca şi consumator, să consum musai lapte din Ardeal. Adică Ardealul în sine are ceva în plus decât Moldova, de exemplu? Au vacile din Ardeal ceva în plus, un cip ceva, sunt tunate?

Sigur, un sâmbure de adevăr există, cu toate că oamenii de la Friesland – companie din Olanda, dezmint că ar aduce lapte din Ungaria, cu toate că, per total, ar scădea costurile de producţie. Şi noi suntem ardeleni şi îi credem. Deci Friesland România raportează pierderi de milioane de euro anual şi tu vrei să te cred când îmi povesteşti că reducerea cu 5% a preţului materiei prime te lasă rece?

După cum spuneam, lupta e aprigă, cei de la Hochland s-au sesizat şi bagă bani în campanii publicitare în care explică, la fel, cum lucrează ei doar cu lapte românesc, scump:

reclama-hochland-lapte-romanesc

Desigur, fără “rigoare germană” nu are rost reclama:

lapte-infografic-600x2000-tehnic-hochland

Nici pe ei nu-i interesează laptele – ca materie primă, mai ieftin. Hochland ţine morţiş să ne facă să credem că produce caşcaval cu lapte românesc, scump şi mai slab calitativ decât cel din Ungaria sau Polonia.

Partea cu adevărat neagră a poveştii este că imperialiştii care au cumpărat fabricile de la noi, pe aproape nimic, văzând cum pierd ei teren din cauza unor chestii din astea cu “Lapte din inima Ardealului”, vor închide de tot producţia şi se vor muta în alte ţări. Aşa cum a procedat LaDorna, care ne salută acum din Polonia.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.