lansarea iphone 5

Joi, 13 Septembrie 2012 | 7 Comentarii

Uite că a venit şi momentul mult aşteptat de toţi fanii: s-a lansat iPhone 5. Mi se pare extrem de interesant că seamănă la design cu iPhone 4. Serios, zici că e un iPhone 4 care a crescut un pic. Deja m-am emoţionat …

iphone5

Caracteristicile tehnice nu sunt extraordinare. Ecranul e un pic mai mare (acum are 4 inch), lăţimea telefonului fiind aceeaşi ca la 4S. Conectivitatea e mult mai bună (are 4G/LTE şi 802.11n), deci în principiu dacă ai netu’ tare îţi merge cu 150 mbps pe WiFi. Deci e bine.

Ce e nasol? Păi ar fi câte ceva. Tehnic, au schimbat conectorul de alimentare. Acum acesta poate fi introdus oricum în telefon, nu de alta dar unde nu este decât forţă, e mai bine să previi. Deci cei care au cumpărat accesorii pentru modelele anterioare le pot arunca la gunoi. Telefonul are aceeaşi baterie încoporată, aşa încât aceasta nu se poate schimba. A rămas la locul lui butonul home, buton care se strică relativ repede şi înlocuirea lui înseamnă câteva ore bune în service, cu costurile aferente. În continuare văd că lipseşte slotul de memorie externă.

Ecranul nu este Full HD, ci e undeva pe aproape. Dar asta e deja o chestie de fiţe, pe un ecran atât de mic ce să faci cu HD? Ei spun că bateria ţine 10 ore pe redare de film şi 8 ore de navigare 4G. Înclin să cred că e un pic exagerat, dar vom vedea.

La final nu le doresc decât să le fie de bine şi să vândă 100 de milioane de telefoane la toţi cei interesaţi. Nu cred că personal voi investi în aşa ceva prea curând.

7 comentarii la “lansarea iphone 5

 1. AvatarMihai Olimpiu a comentat:

  Din punctul meu de vedere lansarea Iphone 5 e un fiasco, nu exista NFC, nici imbunatatiri extraordinare fata de modelul precedent. Tinand cont ca apple are doar 3 telefoane in vanzare 4, 4s si acum 5-ul (uitati de anticele 3-uri, acelea sunt depasite de mult), este clara intentia apple de a oferi ceva atat cat sa mentina userbase-ul la un nivel acceptabil. Probabil urmatorul telefon EyePopper va fi 7le pentru fanii apple. Restul s-au orientat de mult spre alte ecosisteme.

  Samsung cu al sau Galaxy 3 sau HTC-ul cu al sau ONE X ofera specificatii peste Iphone 5 si sunt lansate de ceva timp. Chiar si Nokia cu al sau 920 bazat pe WindowsPhone 8 se pare ca este peste specificatiile apple.

  Oare mai este cineva atat de incantat de LG-ul Optimus G ce trebuie sa fie lansat in cateva luni, ce promite tehnologie noua pt baterie (800 de cicluri fara pierderea performantelor) si un consum de 30% fata de actualele AMOLED? Un telefon ce va contineun procesor quad-core Snapdragon S4 Pro…

  Răspunde
 2. AvatarFlorin Cazacu a comentat:

  Cel mai comic aspect este pretul pentru fiecare model. Cum naiba sa dai cate 100$ in plus pentru un chip de memorie care nu e mai scump decat cu cativa $ daca nu chiar centi. Dar aici e motivul pentru care nu baga ei slotul de card, ca atunci pe cine ar mai jecmani ei de atatia bani pentru memoria aia aditionala.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Faptul ca nu pun slot de card cred ca are doua motivatii:

   1. Cardul permite utilizatorului sa copie fisiere in si din telefon, fara iTunes, deci fara nici un control din partea lor. Daca tu faci poze si le salvezi pe card, scoti cardul si le copii pe computer, marele EL (adica SUA) nu mai poate vedea ce poze ai facut tu. Eventual stie locatia unde ai facut o poza, data si ora (toate dupa GPS), dar nu stie ce anume ai pozat. Ti se pare SF? In mod cert este cat se poate de real!
   2. Memoriile sunt fabricate de Samsung. Asta e mai mult o rautate, dar de ce ai incuraja micutii?

 3. AvatarDorin a comentat:

  Conectorul dock este mai mic fata de modelele de pana acum. EI ii zic “Lightning”. Acesta nu permite utilizarea telefonului cu accesorii cumpărate pentru modele anterioare de iPhone, vorba ta ‘omrau’ : la gunoi cu ele!
  Dar, au scos si un adaptor special.
  Apple vinde adaptoare la preţuri de 29 şi 39 euro. (Scump dom’le!)

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Fara sa mai amintim ca telefonul functioneaza doar cu nano-SIM, iar telefonistii din SUA refuza sa schimbe SIM-urile daca nu cumperi telefonul de la ei.

 4. AvatarMihai Olimpiu a comentat:

  http://www.phonearena.com/news/Did-LG-just-pull-a-Samsung-LG-Optimus-G-specs-review-and-comparison-vs-Samsung-Galaxy-S-III-vs-HTC-One-X_id33774

  Si iata ca s-a lansat si LG Optimus G, sincer Iphone 5 este deja depasit… cu MULT, ba chiar si Samsung si HTC trebuie sa se uite in sus la acest model. Probabil va fi sau nu un telefon care-i va aduce pe coreeni in top iar (dupa remarcabilul lor succes cu Chocolate), doar timpul va decide!

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.