klaus iohannis a depus jurământul

Luni, 22 Decembrie 2014 | 0 Comentarii

Klaus Werner Iohannis a depus jurământul în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. În discursul inaugural, acesta a spus:

Trebuie să reţinem că, cel puţin din punct de vedere al comportamentului în public, avem parte de o schimbare, comparativ cu ceea ce am avut în ultimii 10 ani.

Să ţinem minte:

Mai presus de toate, îmi doresc o națiune puternică. Națiunea română este mai mare decât suma intereselor, ambițiilor și chiar reușitelor individuale. Nu suntem doar un grup de oameni pe care îi leagă o comuniune de tradiții, limbă, istorie și spațiu. Suntem o singură națiune cu valori și mai ales obiective, o națiune de cetățeni, care știe ce vrea în Europa, în lume, și mai ales care știe ce vrea pentru sine.

Persoane controversate sunt prezente în preajma noului preşedinte, iar “lucrul bine făcut” apare obsesiv în toate jurnalele de ştiri ale televiziunilor. Să vedem peste 5 ani cum anume şi ce se va schimba. Măcar scandalurile din politică sper să dispară şi să intrăm în normalitate macar din punct de vedere al relaţiilor instituţionale. Şi, vorba unui jurnalist mai vechi, să sperăm că va construi autostradă de la Bucureşti la Sibiu, să poată merge acasă în condiţii civilizate.

Ca primă măsură, Iohannis a semnat decretele de numire a unor consilieri prezidenţiali. Dan Mihalache este printre ei:

– Sorin-Dan Mihalache în funcţia de consilier prezidenţial;
– Dan-Andrei Muraru în funcţia de consilier prezidenţial;
– Cosmin-Ştefan Marinescu în funcţia de consilier prezidenţial;
– Tatiana Niculescu Bran în funcţia de consilier prezidenţial;
– Adrian-George Scutaru în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.