justiţie şi democraţie cu puşca

Miercuri, 26 Noiembrie 2014 | 0 Comentarii

Statele Unite ale Americii este o ţară în care cineva a plantat o sămânţă de democraţie. Planta a crescut şi se acum văd roadele. Din planta respectivă americanii au dus seminţe şi în alte ţări. În unele ţări a fost nevoie să le ducă cu armata pentru a le putea planta. Şi aşa au apărut o mulţime de astfel de plante de democraţie, mai peste tot prin lume. Şi la noi vin din când în când nişte emisari americani să ude planta.

Partea proastă cu democraţia este că ea nu prea merge la oameni. De-a lungul istoriei lucrurile au fost verificate şi nu au dat rezultatele scontate. Dovadă că nici în SUA, unde planta democraţiei a crescut cea mai mare şi mai frumoasă, se întâmplă lucruri urâte. Lumea nu a fost de acord cu o hotărâre judecătorească, luată de un tribunal liber, de o justiţie independentă, şi a ieşit în stradă. Şi au ieşit pe tot cuprinsul ţării lor mari şi bogate:

proteste-sua-ferguson

ferguson-0

Au ieşit şi albi, şi negri, şi asiatici, de toate neamurile şi toate culorile şi religiile. Şi au rezultat lucruri ca mai jos … Repet, în leagănul mondial al democraţiei.

ferguson-1

ferguson-2

ferguson-3

ferguson-4

ferguson-5

ferguson-6

ferguson-7

ferguson-8

ferguson-9

A fost adusă National Guard pentru a restabili ordinea. Încă nu a restabilit nimic, protestele s-au extins.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.