istoria jafului de la termica suceava

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 | 0 Comentarii

Termica Suceava este într-o situaţie dramatică, în acest moment locuitorii oraşului nu beneficiază nici de apă caldă şi nici de căldură, cu toate că temperaturile exterioare ar impune furnizarea agentului termic pe timp de noapte.

Priviţi mai jos un extras din emisiunea Marius Tucă Show din 08.05.2002, mai precis concluziile raportului făcut de corpul de control a Primului Ministru, condus la acea vreme de Victor Ponta. Nu are nici o legătură cu campania electorală în desfăşurare, omul prezintă cifre care sunt cunoscute de mai mulţi oameni, inclusiv de cei care ar fi putut face ceva, în special nişte dosare penale pe numele celor vinovaţi.

Problemele sunt foarte vechi, dar nu s-a chinuit nimeni să le rezolve.

jaf-termica-suceava
Sursa foto: www.ziarulevenimentul.ro

Pentru câteva sute de angajaţi, decidenţii au îndatorat oraşul cu zeci de milioane de euro. Şi salariaţii tot au rămas pe drumuri:

protest-termica-suceava

Nu cred că mai trebuie adăugat nimic. Jaful continuă şi în acest moment, prin subvenţionarea unei gigacalorii la un preţ ireal, care nu acoperă nici măcar preţul de producţie.

În 2013 era aşa:

Consiliul Local Suceava a aprobat creşterea tarifului gigacaloriei pentru populaţie de la 274 la 445 de lei. Hotărîrea a fost luată, astăzi, într-o şedinţă extraordinară în care pentru majorare au votat toţi cei 18 consilieri prezenţi. În total sînt 23 de consilieri. Populaţia va plăti tot 185 de lei pentru o gigacalorie, iar diferenţa de preţ va fi suportată de bugetul local. sursa

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.