iphone 5 da sperante unora

Marţi, 18 Septembrie 2012 | 2 Comentarii

Un economist de la JP Morgan – Michael Feroli, spune că iPhone 5 ar putea revigora economia americană. Cum anume s-ar întâmpla asta? Oamenii cumpără ca apucaţii câteva milioane de telefoane (fabricate în China, cu componente produse majoritar de Samsung) şi …? Care ar fi continuarea poveştii? Îşi fac americanii abonamente de zeci de dolari pe lună la AT&T şi la Verizon şi asta va accelera creşterea economică?

evolutie pib SUA

Sunt nişte calcule în articol, care pornesc de la 600USD pe aparat, din care se scad 200USD (componente importate – de la Samsung probabil) şi rezultă un 400USD per aparat, diferenţa. Calculele se termină cu o creştere de 2% a economiei SUA datorate iPhone 5. Superb!

Citiţi articolul integral aici.

2 comentarii la “iphone 5 da sperante unora

    1. AvatarMihaela a comentat:

      Atunci ramâne ca-n finalul articolului citat: “If it isn’t a new iPhone, heaven help us all.”

      Unii (http://trends.levif.be/economie/opinion/chronique-economique/l-industrie-de-la-hi-fi-pieds-et-poings-lies-a-apple/opinie-4000179744849.htm) spun ca ar fi fost modificata si fisa care permite conectarea la docking stations. Daca revigorarea economiei americane depinde de productia si vânzarea accesoriilor pentru iPhone cred ca nu le merge prea grozav.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.