invatati de la plagiatori

Duminică, 13 Octombrie 2013 | 0 Comentarii

Am ezitat în a pune un titlu acestei postări … şi nu ştiu dacă l-am ales pe cel mai potivit. Citeam pe Facebook, pe pagina lui Adrian Năstase, o postare despre o poezie pe care acesta a descoperit-o recent. Poezia era scrisă de Lucian Blaga. Sigur, nimic spectaculos.

nastase_blog

Ajungând pe blog la Adrian Năstase, mă uit să văd pe cine citeşte domnia sa. Are o listă cu link-uri spre paginile celor cu care rezonează. Mă gândesc că nu pui un link spre unul cu care nu ai nici o tangenţă. Şi, surpriză, văd un link către o mai veche cunoştinţă, dl. Ioan Mang.

ioan_mang_link_nastase

Vai, dar hai să vedem ce mai face un fost ministru al educaţiei (a fost ministru câteva zile, pe motive de plagiat). Eu, copil în gândire, îmi imaginam că dacă ai fost prins la furat, eviţi să te manifeşti prea zgomotos în spaţiul public. Şi Ioan Mang a fost prins la furat – a plagiat grosolan, dar nu a păţit nimic. Mai mult, el merge la Bucureşti la minister, ca reprezentant la Universităţii de Oradea, însoţit de deputaţi şi senatori, pentru a cere fonduri.

ioan_mang_minister

Nu mai rezit să scriu mai multe, vă rog să vizitaţi blog-ul “domnului profesor” şi să vedeţi ce prezenţe şi apariţii publice are, dar mai ales cum dă el sfaturi, cum are el opinii, cum luptă el pentru un sistem de educaţie reformat şi modern, etc. Mi se face greaţă!

Concluzia tristă a acestor întâmplări este că, în acestă ţară minunată condusă de plagiatori ale căror mame declarau că de mici copii aceştia au dorit să fie miniştri, nu mai există nici o şansă. Se spunea că din cauza mentalităţilor comuniste ale celor de vârsta a treia nu mergem înainte. Din păcate nici cu cei de vârsta a doua nu ai ce face. Şi copiii sunt educaţi în acest spirit de incorectitudine, furt, nesimţire.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.