internet de la orange

Luni, 8 Iulie 2013 | 4 Comentarii

Am o conexiune mobilă de Internet de la Orange. Ieri, la nici 25 de km de Suceava, lucrurile stăteau aşa:

internet_mobil_orange_2013

Am forţat şi EDGE şi am încercat diverse poziţii ale modem-ului (de menţionat că mă aflam afară, fără obstacole mai mari decât o casă doar cu parter), singurul lucru pe care nu l-am făcut a fost să mă urc pe acoperiş. Mi-am adus aminte de vremurile în care navigam – vorba vine, cu 33,6 kbps. Totuşi, parcă atunci mergea mai bine.

Pe harta de pe site-ul Orange, acoperirea este 3G cu semnal maxim:

acoperire_orange_2013

Mai precis, pentru acea localitate, găsim aşa:

acoperire_orange_detalii_2013

Ştiu că acoperirea nu este contractuală (adică nu îţi garantează nimeni că ai semnal în zona în care ai tu treabă), dar parcă aş investi mai mult în calitate şi mai puţin în reclame imbecile. Nu, nici telefonul mobil nu prea funcţiona, tot din lipsă de semnal…

4 comentarii la “internet de la orange

 1. Adi a comentat:

  Purtatoarea e buna (HSPA+). Posibil sa fie ceva pe partea de acces sau chiar si mai departe in acea zona. Posibil sa fie o problema temporara. Trage si tu mai multe “sample-uri”, pune-le pe curba lui Gauss si vezi ce iese.
  Sau suna la ORO 🙂

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Aşa e semnalul în zonă de ani de zile, dar ieri chiar aveam nevoie de Internet şi mi-a sărit capsa… Adică tu pui pe hartă ceva şi în teren e praf. Cui foloseste asta?

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Digi nu e companie de telefonie mobila. Ofera si asa ceva, dar ei se ocupa in principal cu altceva, deci nu poti avea pretentii. De la Orange si Vodafone asteptarile sunt mai mari – ei prin contractul de atribuire a licentelor aveau obligatia de a acoperi un anumit procent din populatia tarii intr-un numar de ani.

   Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.