institutul de cercetare

Luni, 28 Ianuarie 2013 | 4 Comentarii

De ceva timp observ – în puţinul timp pe care îl petrec pe lângă televizor, o reclamă agasantă, cu un mesaj tembel. Adică el, un tânăr absolvent de facultate, s-a angajat la un institut de cercetare-dezvoltare din Braşov. Asta în ciuda temerilor lui maică-sa care se gândea că el, geniul carpatin, nu-şi va putea găsi un loc de muncă în ţară după terminarea facultăţii.

Înţelegem că fondurile UE au fost folosite pentru a construi un institut de cercetare? Da, cu observaţia că România nu avea nevoie de institut de cercetare. În acest moment există 34 de institute în România. Ce anume face un astfel de institut într-o ţară în care industria este practic desfiinţată? Da, sunt şi excepţii, dar de aia sunt excepţii (în imensa majoritate firme aflate în proprietare străină).

angajat_institut_cercetare

Nu se mai produce nimic, deci ce sens are să înfiiţezi un nou institut de cercetare? De ce te-ai mândri cu aşa ceva? Mai erau 34 care trăiau de pe o zi pe alta …

4 comentarii la “institutul de cercetare

 1. Avatargabi a comentat:

  singurul mesaj subliminal oferit de acest promo este : “Realizat cu fonduri structurale si de coeziune”(afisat 5 secunde din 30). E clar ca daca lumea nu este informata, atunci nu exista cerere. Problema e ca va veni o zi cand se va taia macaroana de la acestea, ca doar traim in plina criza europeana si vom fi la coada clasamentului celor 27 state la accesari.
  Sursa:(http://www.youtube.com/watch?v=w9GgTkyt9Jg)

  Cam tampita reclama dar nah, exista organ “abilitat” si noi nu facem treaba altora…

  Am intrat de curiozitate pe http://www.fonduri-ue.ro/ si, sunt total incult si incompetent (structura site-ului, acronimele existente, etc.), dar, oare sunt si altii mai “buni” ca mine?

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Eu nu am nimic cu reclama. Am vrut sa spun ca nu este destept sa construiesti inca un institut de cercetare in momentul in care mai ai 34 care stau de pomana. E o chestiune de principiu si nu una legala. Probabil ca a fost legala cheltuirea banilor, dar poate se gasea altceva mai folositor. Dupa acelasi principiu s-au construit parcuri in sate aflate la poalele muntilor.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.