insolventa hidroelectrica

Joi, 21 Iunie 2012 | 0 Comentarii

Insolvenţa Hidroelectrica a fost acceptată şi a fost numit un administrator judiciar, în persoana lui Remus Borza. Am văzut un interviu cu omul şi mi se pare o persoană extrem de competentă, care stăpâneşte termenii şi nu se hazardează în a lansa scenarii.

remus_borza_administrator_judiciar_hidroelectrica

Un exemplu de succes al unei insolvenţe a fost Plafar, firmă la care statul are 80 % din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20 % (exact ca la Hidroelectrica). Plafar a fost în cei 16 anteriori intrării în insolvenţă pe pierdere, iar acum este pe plus. Semn că managementul anterior a fost prost.

portile_de_fier_1

În cadrul Hidroelectrica managementul a fost politic, unele dintre contractele păguboase au fost semnate de Adriean Videanu în 2010. Contracte care erau valabile până în 2018. Dacă soluţia anulării contractelor păguboase este intrarea în insolvenţă, atunci cred că este mai bine aşa. De ce însă nu sunt acuzaţi de subminarea economiei naţionale cei care au încheiat aceste contracte ?

În documentul intitulat “Protecţia Infrastructurilor Critice”, disponibil pe site-ul Serviciului Român de Informaţii, se spune că sectorul Energie Electrică face parte din Infrastructura Critică Naţională. Când cineva îşi bate joc de firma care administrează toate hidrocentralele din România şi încheie contracte defavorabile statului român în sensul că aduce firma în incapacitate de plată, nu este o problemă de siguranţă naţională ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.