incinerati prostia

Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013 | 4 Comentarii

Subiectul incinerării lui Sergiu Nicolaescu este extrem de disputat. Toate televiziunile, toţi jurnaliştii, oamenii simpli de pe stradă îşi dau cu părerea despre motivul incinerării. În mare parte sunt exprimate păreri indignate despre motivul incinerării.

Familia a explicat că aşa a fost dorinţa decedatului, cunoscuţi ai acestuia au confirmat. Lumea s-a agăţat de faptul că nu e normal ca un simbol naţional să nu fie îngropat cu alai, cu un sobor consistent de preoţi, cu bocitoare profesioniste, etc. Cică nu e normal să nu ne putem fotografia cu mortul, nu e normal ca înmormântarea să nu poată fi transmisă în direct pentru credicioşii care nu se pot deplasa. Serios?

creamatoriul_uman_bucuresti

Idioţii prezenţi la crematoriu au huiduit-o pe soţia lui Sergiu Nicolaescu. Soţie care era îmbrăcată într-un palton alb, palton care a aparţinut decedatului. Cretinii au strigat că “de ce se îmbracă în alb?”. O altă gaşcă de pe cealaltă magine a drumului strigau cât îi strigau bojocii “Ruşine”. Ruşine pentru cine? De ce cred că au fost trimişi de preoţii ortodocşi pentru a se manifesta în acest fel?

Prestaţiile preoţilor costă bani, de multe ori fiind chiar condiţionate de plata unor sume de bani. Nu e cazul să insist, toţi cei care citiţi ştiţi asta. Nu sunt sume mici, nu se plătesc taxe către stat, preoţii fiind bugetari care sunt plătiţi lunar de către stat.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române – Constantin Stoica, a afirmat că cel care alege să fie incinerat este asimilat unuia care s-a sinucis, drept prin urmare nu poate beneficia de o slujbă religioasă. Nu scrie nicăieri o asemenea prostie, e o interpretare personală a acestui nefericit. O gafă de proporţii, dar care justifică teama Bisericii – ca instituţie, de pierderea de credibilitate. Biserica ortodoxă a pierdut şi pierde în continuare credincioşi, hemoragia masivă fiind ajutată de cultele sponsorizate de peste ocean.

Biserica nu poate fi de acord cu incinerarea, fiindcă în felul ăsta scad dramatic încasările. Dispar taxele de la cimitir, capelă, dispar pomenirile la 7, 40, 180, 365, etc. zile. Asta e marea durere a preoţilor, iar dacă obiceiul incinerării se extinde, ei de unde mai câştigă bani pentru a întreţine casele de sute de metri pătraţi şi maşinile Mercedes?

Reacţii jenante, care nu pot decât să evidenţieze cantitatea uriaşă de prostie care există latent şi care se manifestă la anumite momente critice.

4 comentarii la “incinerati prostia

 1. Sorin Chihaia a comentat:

  La fel cum am spus si pe facebook:
  Religia nu e un subiect unde detii controlul absolut a argumentelor pro si contra. Pe de alta parte credinta e total diferita de religie. Incet, incet ajungem la comportamentul de maimuta daca “Idioţii prezenţi la crematoriu au huiduit-o pe soţia lui Sergiu Nicolaescu”, pentru simpla alegere pe care a facut-o femeia. E dreptul ei. Dau dovada de mult ortodoxism daca huiduiau? Nu retin ca Iisus sa fi huiduit pe cineva ca si-a incinerat un om decedat… Dar ce stim noi? Ma amuza asemenea subiecte…

  Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 2

  Răspunde
 2. K-man a comentat:

  Presa agreeaza, provoaca prin agitatori de meserie si probabil stimuleaza tipul asta de comportament. (vezi lesinul in direct de la realitatea, etc.) Figuranti cu iq scazut care n-au treaba acasa sunt berechet.

  Cam off-topic si apropos de faptul ca se practica pomeniri la 7, 40, 180, 365 .. mi-a venit ideea ca noile generatii sa aiba pomeniri la termene mai logice .. la 8, 16, 48, 128 si 256 de zile.

  Comentariu bun. Thumb up 5 Thumb down 0

  Răspunde
 3. gabi a comentat:

  daca relationam la averea “demnitarului”, pretul practicat era destul de high, ca doar odata pleaca dintre noi o legenda… ce sa mai, e klar ca a fost lucrul necuratului intruchipat de mult prea fericitii in sutane negre si mascati ca de halloween… stiu ce o sa trec obligatoriu in testament peste vreo cateva zeci de ani, dar prefer sa deduca fiecare… Un an nou mai prosper si mai chibzuit la toti cititorii!

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde
 4. mihaela a comentat:

  @K-man: acuma ca s-a ieftinit RAM-ul esti anacronic cu 256 de zile! Vorba bancului: “hai ca-ti împrumut 1024, sa fie o suma rotunda!” 😉

  Pleaca ortodocsii din tara, vin chinezi, turci, afgani si alte natii. În curând popii vor cununa cupluri de gay si vor înmormânta cu sobor si sinucigasii: Mertzanul nu mere cu agheazma!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.