inchisori pentru intelectuali

Vineri, 11 Octombrie 2013 | 1 Comentariu

O doamnă judecător a ajuns la puşcărie. Da, e nasol la puşcărie, acolo te întâlneşti cu tot felul de personaje, scursuri ale societăţii sau chiar cu oameni nevinovaţi condamnaţi din greşeală. Nu toţi au şcoală, majoritatea nu au. Sigur, sunt şi intelectuali acolo, unii cu crime la activ, dar, probabil, majoritatea după luat şpagă. Doamna noastră judecător a trimis chiar ea foarte mulţi după gratii, din categoriile enumerate anterior. Printr-o “greşeală” a ei – adică a luat nişte şpagă de la un inculpat, a aterizat şi ea în celulă. Şi ne povesteşte aşa:

“Faptul că sunt închisă mă umileşte şi nu îmi oferă nicio altă formă de educare. În prezent, în România, penitenciarele nu sunt pregătite să încarcereze persoane cu studii superioare. Acestea sunt amestecate cu analfabeţi, cu care nu ai ce să discuţi şi care nu te înţeleg. Indiferent ce se întâmplă în viaţă cu un magistrat, el trebuie să îşi păstreze demnitatea. Eu am mi-am pierdut această demnitate dintr-o greşeală sau din prea multă milă faţă de oameni”, a spus Viorica Dinu.

viorica_jianu

Deci un fost judecător – că nu cred că va mai judeca pe cineva vreodată, recunoaşte că închisoarea nu educă? Serios? Că penitenciarele nu sunt pregătite să “acomodeze” persoane educate de calibrul dumneaei eram aproape sigur. Şi Adrian Năstase s-a acomodat mai greu cu condiţiile din puşcărie!

Sursa: mediafax.ro
Sursă foto: puterea.ro

Un comentariu la “inchisori pentru intelectuali

 1. vasiauvi a comentat:

  Ironia sortii:

  “Dar azi am aflat că soarta nu e lipsită de ironie. Mai exact că cel mai nou corp de clădire al penitenciarului Bacau, care adăpostește femeile din amintita pușcărie, este construit în 2006 chiar de firma doamnei Jianu. Era o vreme în care statul avea bani și mai construia și pușcării. Așa că respectivul corp, cu trei etaje, s-a construit în timp record – un an de zile – având-o ca dirigintă de șantier chiar pe doamna Jianu, după cum spun sursele mele.”

  http://www.dollo.ro/2013/10/lifes-bitch-prison/

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.