incalzirea globala in 12 de secunde

Marţi, 30 Iulie 2013 | 1 Comentariu

Priviţi un film care arată evoluţia temperaturii (cred că medie multianuală), pe parcursul ultimilor 60 de ani:

Legat de mitul cu încălzirea globală, personal cred că trebuie luate în calcul nişte elemente cheie în toată această ecuaţie:

1. Un corp expus la Soare se încălzeşte. Serios? Da, Pământul este un corp expus la soare, deci se încălzeşte. Problema este cu câte grade în ce interval de timp. Specialiştii pot calcula cu siguranţă.
2. Industrializarea a dus la consumarea resurselor fosile într-un mod barbar. S-au ars cărbuni, petrol, gaze, etc. După cum am învăţat în şcoala primară, resursele fosile se formează în zeci sau sute de mii se ani, prin utilizarea energiei solare. Deci noi am ars în 50 de ani o cantitate echivalentă de energie acumulată în ultimul milion de ani. Şi când am ars am produs şi căldură.
3. Modernizarea societăţii face să existe o grămadă de anomalii. De exemplu, iarna ne încălzim casele (indiferent cu ce, căldura produsă ajunge în atmosferă), iar vara le răcim (aparatul de aer condiţionat ia căldura din interior şi o duce în atmosferă).

calota_glaciara

Care ar fi soluţiile? Păi sunt puţine şi nu aduc profit pentru cei care au învăţat la şcoală că profitul e miezul. Ar trebui să mergem pe jos nu cu maşinile, să utilizăm energie produsă de panouri solare pentru alimentarea aparatului de aer condiţionat vara, iarna să stăm mai la rece (în peşteri temperatura e relativ constantă) şi tot aşa. Pe scurt, să nu mai avem nici un fel de confort!

Cum procedăm?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.