rumeguş

Joi, 18 Octombrie 2012 | 0 Comentarii

Persoane din conducerea de partid şi de stat organizau în anii precedenţi diverse vizite de lucru. În drumurile lor spre locul de întâlnire cu autorităţile locale observau pe marginile pâraielor munţii de rumeguş rezultat din exploatarea legală şi/sau ilegală a pădurilor ţării.

rumegus

Stând ei şi cugetând adânc la problemă, le-a venit ideea să construiască centrale termice care să folosescă acest rumeguş. Şi au construit centrale, unele din ele foarte mari, care încălzesc un oraş întreg. Un exemplu de astfel de oraş este Vatra Dornei. Ei s-au gândit că rumeguşul, în loc să ajungă pe malul apei, va ajunge, gratuit, la centrala oraşului.

Numai că s-au înşelat, cei care produc acum rumeguşul nu numai că nu-l mai aruncă pe malul apei, ci îl dau pe bani frumoşi unor firme care îl prelucrează. Aşa că centrala pe rumeguş a oraşului Vatra Dornei a rămas fără combustibil la centrala termică a oraşului şi a ajuns la mila guvernului.

Sunt localităţi precum Vatra Dornei cu situaţie financiară extremă şi aici am certitudinea că Guvernul va soluţiona pozitiv problema, în sensul că vor fi alocate resurse pentru achiziţionarea de materie primă pentru centrala termică a oraşului.

Sursă foto: traditionalromanesc.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.