inca un fals hacker arestat

Joi, 17 Aprilie 2014 | 1 Comentariu

Încă un dobitoc care se credea hacker a fost arestat. De data asta nu clona nici un site, ci doar trimitea E-mail-uri către mii de adrese. În mesaje, Teodor Borş – pentru că aşa se numeşte artistul, spunea că banca X a fost atacată şi cerea oamenilor să-şi confirme datele personale şi cele de pe card. Cei care cădeau în plasă, îi furnizau toate datele necesare pentru a face cumpărături pe diverse site-uri dubioase.

Initial, hackerul si-a cumparat o baza de date cu mailurile unor clienti ai mai mai multor banci din Romania carora le-a cerut datele personale, pe motiv ca banca ar fi suferit un atac informatic. Odata ce clientii ii ofereau pe tava fara sa stie ca au de-a face cu un hacker periculos, datele conturilor, seriile si parolele, barbatului ii era foarte usor sa confectioneze mai apoi carduri false.

Aşa spun cei de la PRO-TV. Nu avea nevoie să-şi confecţioneze nici un card fals, pentru că datele erau utilizate pentru plăţi on-line.

Sigur, cei de la PRO-TV sunt iarăşi în aer cu explicaţiile tehnice şi nu au priceput nimic din ce au spus procurorii. Pentru că procurorii au declarat:

“Prin acele pagini false, cei care aveau conturi să zicem la o bancă de renume erau anunţaţi că a existat un atac informatic asupra sistemelor băncii, iar pentru refacerea bazei de date este nevoie de datele de pe card, numărul cardului, numele utilizatorului şi codul CCV”, spune un anchetator.

Conturile cu sume mai mici erau ”curățate” de Teodor Borș. El făcea cumpărături pe internet. ”Dacă ştii codul CCV de la card, numele utilizatorului şi seria poţi să te apuci să faci cumpărături de pe internet fără să fi întrebat mai multe date”, a mai spus anchetarul. Borș a făcut cumpărături în valoare de 640.000 de lei.

Deci nu e nici un hacker la mijloc, este doar un simplu hoţ care ştie să trimită E-mail-uri. Sigur, îţi trebuie doar tupeu ca să faci asta şi trebuie să fii extrem de cretin – ca şi client al unei bănci, să raspunzi unui asemenea E-mail şi să transmiţi datele de card bancar şi datele personale (nume, prenume, adresa). Omul a găsit peste 64.000 de fraieri.

Simplu, eficient şi nu în ultimul rând periculos. Întrebarea mea este de ce a fost nevoie de atâta timp pentru a fi prins? Celor de la SRI le-au trebuit ani de zile să-l localizeze?

Un comentariu la “inca un fals hacker arestat

  1. Avatarcineva a comentat:

    Sunt sigur, absolut sigur ca la fel isi spun si cei din conducerea tarii cand se gandesc la noi. Ma refer la partea in care trebuie sa fii absolut cretin sau complet demagog ca sa alegi pe cineva ca presedinte sau in alte functii cand stii clar ca a furat sau ca are dosare pe rol. Sau stati putin? Mergem pe varianta ca daca nu e prins sau nu avem ce ii face ca are imunitate gata aia nu ne mai oripileaza? pentru informatia dumnitale domnule detinator de blog, omul chiar e un hacker bun. Fost teso team daca pentru urechile tale suna cunoscut. Si inca ceva. Sa nu uitam ca toti suntem oameni. Iar unii oameni cand au bani mai multi decat au crezut vreodata ca vor avea ii cam ia valul si uita lucruri elementare. Incepi sa faci greseli, sa te crezi infailibil si asa mai departe. Si nu era de competenta SRI prietene sa il localizeze. In cazul in care ar fi facut absolut totul singur nu era nici macar de competenta DIICOT, dar pentru ca a colaborat cu organizatii criminale intra in sfera DIICOT, carora SRI-ul le rezolva majoritatea problemelor ei fiind in 90% din cazuri niste incapabili care fara ascultari de telefoane sau “ponturile” primite de la SRI ar fi vai steaua lor.

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.