e mai ieftin online la altii

Duminică, 9 Martie 2014 | 2 Comentarii

Pro TV ne explică în detaliu de ce trebuie să cumpărăm din magazinele on-line din străinătate. Simplu, pentru că e mai ieftin. Desigur, “conform unor studii” … 🙂

Sigur, putem să comentăm aiurea mult şi bine, problema este că la noi taxele sunt mai mari ca în alte părţi, de aici probabil că vine şi preţul mai mare. Nu trebuie însă exagerat cu bucuria, mai ales că pentru a beneficia de garaţie la un produs cumpărat din Anglia .. e cale lungă şi foarte costisitoare.

Trebuie reţinut că un acelaşi produs pe Amazon, în SUA are preţul de 160 dolari, în Germania e la fel, doar că în Euro. Exemplu ASUS Google Nexus 7, 7-Inch, 32GB, Tablet, 2012:

nexus-7-amazon-usa

nexus-7-amazon-de

E totuşi posibil ca cei de la eMag.ro sau alţii puternici din online să nu fi făcut foarte multă publicitate şi ăsta să fie motivul pentru care reporterii deontologi au calculat cu precizie milimetrică 36%, 42%, 76%, etc. diferenţele de preţ. Sau nu?

Bonus, vocea din fundal este aceeaşi care ne explica în clipul cu Gabriel Neculai şi economizorul, cum anume economisesc românii deştepţi energie electrică.

2 comentarii la “e mai ieftin online la altii

  1. AvatarMihai a comentat:

    In SUA nu este TVA sau alte taxe pe vanzarile online, daca bine retin. Era la un moment dat o stire ca vor sa introduca dar nu stiu daca s-a facut sau nu. Oricum taxele la ei variaza intre 0-9%. De exemplu in Alaska e zero !
    In Germania sunt taxe aproape la fel de mari ca in Romania. Dar in Romania mai vine si spaga pentru ‘sefu de la finante, spaga la tot felul de profitori, contributia la partid, etc, si asa ajunge la noi pretul cu 20% mai mare ca in Germania, si cu 50% mai mare ca in SUA.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.