hosting de evitat

Miercuri, 27 Februarie 2013 | 20 Comentarii

La intrebarea “Unde îmi găzduiesc site-ul?” sunt posibile multe răspunsuri. Până de curând nu existau la noi multe firme care să ofere ceva serios. Şi prin serios spun infrastructură (alimentări de rezervă, firewall hardware, routere de peste 10Gbps, legături redundante), dar mai ales oameni serioşi care să fie cu mintea-n patru la capătul ţevii. Am avut experienţa neplăcută să găzduiesc acest blog la o firmă unde oamenii de la tehnic se ocupau şi cu altceva decât treaba pentru care erau plătiţi, motiv pentru care o parte dintre ei sunt acum la puşcărie.

De nevoie, am mutat blog-ul la godaddy.com. Am scris despre ei, din păcate de rău, fiindcă eu personal nu pot înţelege cum poate fi mulţumit cineva cu serviciile lor. Ieri, păţanie mare, serverul lor web dădea o eroare de genul:

hosting_la_godaddy

Faptul că oamenii ştiau de eroare nu înseamnă mare lucru:

hosting_la_godaddy_fail

Era culmea să nu ştie. În rest, reclama lor îmi produce scârbă …

Serviciile, idem. Nu am numărat orele în care site-ul a fost indisponibil, dar au fost cel puţin 4.

Şi dacă tot vedem reclame, încă una … Mă întreb care e publicul lor ţintă:

Bonus: Câteva date de ajutor pentru cei care vor să decidă ceva în domeniul hosting-ului. La Godaddy e aşa (vorbim despre WordPress, plug-inuri minimale, HyperCache):

1. Timpul de încărcare a unei pagini simple (o poza de 20k) e undeva la 10-12 secunde.
2. Response time la server undeva între 4 şi 10 secunde.
3. O salvare a unui articol durează de la 10 la 20 de secunde (se actualizează baza de date …).
4. La pagini mai încărcate (peste 6 poze) durează şi 20 de secunde să se încarce.

Important: Timpii sunt măsuraţi pe o conexiune de 1Gbps garantaţi până în Amsterdam (acolo se află şi datacenterul Godaddy unde este site-ul). Ciudate numere, nu?

Am un alt site, pe un server dedicat de această dată (home hosting :)) la care orice pagină se încarcă undeva între 1,2 şi 2,0 secunde, din orice colţ al lumii. Sigur, şi Amazon CloudFront lucrează acolo. Apropos se AWS, nu ajută la nimic dacă pun pozele şi chestiile statice la un site găzduit la Godaddy – principala problema la ei sunt bazele de date, care se mişcă infect.

20 comentarii la “hosting de evitat

 1. AvatarBucovinean a comentat:

  Problema la mare parte din firmele din US care ofera hosting la preturi “competitive” cum spun ei, e ca ai latenta mare pana comunica cu serverele din US.
  Cei cu preturi mai realiste cu servicii cloud sau dedicated care au locatii si prin Europa se misca mai bine. Acuma depinde de la caz la caz.
  Eu am luat un VPS in Germania si merge destul de bine pentru pretul platit 😀

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Si ce inseamna “destul de bine”? Da niste secunde ceva,sa stim daca ne bazam sau nu!

 2. AvatarMarius a comentat:

  Salutare

  Am cumpărat un domeniu.ro de la RoTLD Romania şi hosting de la Godaddy, pachetul Deluxe. Problema este că nu reuşesc sub nici o formă să fac legatura între hosting şi domeniu.
  Va rog sa ma ajutati cu ceva indicatii.
  Multumec anticipat!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   “Legătura” se face prin DNS şi prin înregistrarea A de la DNS. Dacă nu ai habar de astea, roagă pe cineva să îţi configureze. Trebuie configurat şi la ROTLD şi la Godaddy.

 3. AvatarMarius a comentat:

  Mersi mult, sunt recunoscator pentru ca ai raspuns.
  Adevarul e ca nu am pe cine sa rog, am facut singur configurarile, si cand accesez site-ul (ascorbaiamare.ro) imi apare “My site is launching soon.”,practic e o pagina de la Godaddy , cu toate ca site-ul din panoul de control l-am instalat , pur si simplu nu functioneaza, nu inteleg de ce.
  La inregistrarea A de la DNS configurarea s-a facut automat si este asa:
  Host: @
  Points to : 192.186.225.36
  TTL: 10 Minutes

  Host: admin
  Points to: 192.186.225.36
  TTL:10 Minutes

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Te pot ajuta – dar trebuie in privat sa-mi trimiti datele de la godaddy. Pe formularul de contact, daca vrei.

  1. AvatarMarius a comentat:

   Am trimis mesaj prin formularul de contact, las si numarul aici 0752342602, cand ai timp, te rog sa ma contactezi. O zi faina!

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Trebuie sa intri cu un client de FTP. La oricine a-i avea gazduirea tot asta trebuie sa faci. Continutul – pe care presupun ca il ai deja, trebuie incarcat in home-directory, cu ftp.

 4. Avatarpetre a comentat:

  There was a problem with your domain’s DNS. I had that fixed so your domain points to Blogger without issues. However, the changes can take up to 48 hours to update successfully. In the meantime, let me know if I can help with anything else.

  miau trimis asta acum !!!

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.