hosting si bani la godaddy

Duminică, 1 Iunie 2014 | 0 Comentarii

Alegerea hosting-ului potrivit pentru un anume site este o treabă extrem de importantă. Un hosting prost ales poate duce la un site care se încarcă extrem de greu – greu însemnând undeva la peste 3 secunde. Cam atât are răbdare un utilizator normal.

Am un hosting la Godaddy, dar experiențele anteriore sunt extrem de neplăcute. Un timp de răspuns de tipul “Time to first byte” de 6-8 secunde este inacceptabil pentru orice site care se pretinde civilizat. Dacă nu este vorba despre un site cu baze de date, e bun și Godaddy – timpul de răspuns fiind ceva mai bun, sub 3 secunde. Așa că am zis să fac renewal la ceea ce am.

godaddy-renewal-versus-new-order

Surpriza este mare de tot: costă dublu să-mi reînnoiesc abonamentul față de cazul când aș vrea să cumpăr același lucru ca și client nou. Știu și de cupoane, dar în acest caz nu ajută decât la ceea ce se vede în poză.

Asta înseamnă să ai un marketing bun, prinzi clientul și nu îl lași din mână până nu îi iei toți banii.

Ma gândesc la modul serios să îmi caut un hosting mai bun, dar nu știu ce e mai bun. Trebuie luat în considerare că nu generez nici un fel de venit aici, așa încât trebuie să fie ceva bun și ieftin.

Sigur, există și alternative. Unele poate demne de luat în considerare, dacă ai un minim de cunoștințe. De exemplu, la leaseweb.com există o ofertă de server virtual, care arată așa:

leaseweb-virtual-server

Mai precis, prețul este undeva la 80 de USD pe an. La Godaddy, varianta ieftină este 54 USD pe an. Sunt absolut convins că la leaseweb.com lucrurile pe un VPS, chiar și așa micuț, se mișcă mai bine.

Probabil că cei care intră regulat au observat că paginile se încarcă mai greu ca acum câteva săptămâni, după ce administratorii au hotarât că reduc memoria alocată de la 1.024 la 512MB și puterea de calcul de la ceva rezonabil la o chestie absolut mizerabilă. Adică un singur user care intră pe index.php consumă 100% procesor. Adică ceva de genul:

utilizare-server-omrauro

Momentan asta avem, cu asta defilăm.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.