hackerii se simt cenzurati

Joi, 5 Ianuarie 2012 | 0 Comentarii

Niste hackeri, adunati la un congres in Berlin, au anuntat ca se simt cenzurati. Pana aici nu ma mira nimic, mintea omului a fost in permanenta libera iar rezultatele calculelor efectuate de creiere mereu surprinzatoare. De aceasta data insa, mintea unora a nascut o idee: din cauza ca se simt cenzurati de autoritati, ei – adica hackerii, au hotarat ca a venit momentul sa-si faca reteaua proprie Internet. Si cum acest lucru se face cel mai simplu utilizand satelitii de comunicatii, ei au si imaginat un asemenea proiect, denumit sugetiv Hackerspace Global Grid.

Eu personal apreciez o asemenea intiativa ca fiind salutara, ceea ce nu pricep este cum vor proceda hackerii pe viitor. Se vor hackerii intre ei ? Isi vor sparge unii la altii site-urile ? Cum vor mai sparge ei site-urile NASA, ale bancilor, cum vor mai trimite ei mesaje phishing la clientii bancilor daca vor fi deconectati de internet-ul pe care il cunoastem acum ? Ca ma gandesc ca reteaua lor va fi complet izolata, ca altfel la dracu ti-ai mai facut alta retea ?

Se poate face o analogie cu hotii. Acestia au o problema cu politia si autoritatile care ii prind cand fura (similar cu cenzura hackerilor). Si atunci hotii se gandesc sa nu mai traiasca la un loc cu ceilalti oameni si sa-si faca un oras separat. De unde mai fura ? Se fura intre ei ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.