hacker de ramnicu valcea

Sâmbătă, 31 Decembrie 2011 | 0 Comentarii

Presa tabloida prezinta din nou cazul “hackerilor” din Ramnicu Valcea. Spun din nou fiindca subiectul este reluat periodic de ziare si televiziuni, impactul la public fiind foarte mare. Doar pronuntarea cuvantului hacker te duce cu gandul la un personaj sinistru, imbracat in negru, cu gluga pe cap, care sta intr-o camera intunecoasa in fata unui monitor innegrit de fum de tigara.

De exemplu, Jurnalul National din 29 Decembrie 2011 publica un articol intitulat “Hackerville: un reportaj Le Monde despre Râmnicu Vâlcea“. Acelasi articol, identic, este prezent pe Hotnews din 1 februarie 2011, si in multe alte publicatii si pe blog-uri. Articolul original nu are nici o legatura – asa cum sustin cei de la JN, cu Le Monde, pe site-ul LeMonde.fr nefiind nici o stire cu Ramnicu Valcea publicata in ultimul an. Articolul original este prezent insa, in limba engleza, pe site-ul wired.com. Dar publicat pe 1 februarie 2011.

Deontologia, bat-o vina. E greu sa fii jurnalist, e si mai greu sa fii jurnalist adevarat. Sigur, asta costa bani, trebuie sa produci stiri interesante. Mult mai simplu insa este sa copiem stiri de acum cateva zeci de saptamani in speranta ca cei care citesc oricum au memorie scurta si uita repede. Si daca e vorba despre hackeri, succesul stirii este garantat.

Legat insa de “hackerii” de Ramnicu Valcea voi reveni cu o postare interesanta, documentata. Pana atunci va puteti delecta cu un personaj care clona site-uri de banci.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.